Weekendbabbel

Terwijl de 4Daagse koorts al zoetjesaan een beetje oploopt, heerst er op dit moment een ander virus in de stad: dat van de bekerfinale NEC – Feyenoord, morgenavond.

Terwijl ik dit schreef, was de laatste training van NEC onder grote belangstelling en gejuich, bezig in onze ‘achtertuin’. Het leeft door de hele stad.

Op de Stevenstoren hangen NEC vlaggen aan alle kanten van de toren, cultureel centrum de Vereeniging heeft een groot spandoek met tekst, veel winkels hebben etalages in groen, rood, zwart en overal zijn er signalen van betrokkenheid bij de Nijmeegse club. Ook de Radboud universiteit doet mee: tussen hun officiële vlaggen bij de ingang van het universiteitsterrein, hangt nu een NEC vlag. Mèt de slogan van de stad erop: Old city, young vibe.

Meestal vind ik zulke slogans maar bullshit maar deze: hij klopt echt. Deze stad glanst in het oud-zijn en bruist in zijn jonge, open sfeer. Juist dat maakt dat wij ons zo happy voelen hier. En dat vind je niet overal, daarom heb ik ook altijd heimwee gehad naar Nijmegen. Ook toen wij nog in een andere leuke stad woonden (Amersfoort). Voor mij was het altijd: ‘leuke en mooie stad hoor, maar het is gewoon geen Nijmegen’. En het blijkt ook te kloppen. Voor Dejan en mij is Nijmegen in alle opzichten veel fijner, mooier en inspirerender.

Anyway. Nijmegen leeft mee met NEC, op weg naar de bekerfinale morgenavond. Er stond een heel leuk bericht voor NEC op de Facebook pagina van de universiteit (klik hier) en daar was ook te lezen dat een van de NEC spelers, middenvelder Dirk Proper, student psychologie is bij Radboud. Dat vond ik een grappig weetje. En ook dat vind ik wel Nijmeegs: voetballer zijn en uni-student, het kan gewoon samen.

Wij hebben persoonlijk niet zoveel met voetbal. Maar ik schreef het al eerder: als je achterburen bent van NEC en van het stadion -allebei gehuisvest  in het Goffertpark- dan krijg je er zoveel van mee, dat je vanzelf een wel betrokken raakt. En ja, die hartelijke tekstbijdrage van de NEC directeur aan ons troostboekje voor de 4Daagse, hielp natuurlijk ook mee. We hadden daar ook heel leuk contact over met Communicatie van NEC.

Kortom: ook wij leven mee, als achterbuur van NEC. En wat hoop ik vooral voor al die trouwe supporters, dat het feest morgenavond kan losbarsten. Het zal lastig worden tegen Feyenoord, het valt niet te ontkennen. Maar je weet maar nooit. En wat zo leuk is: het feit dat ze in die finale staan, brengt hier in Nijmegen al een mega goeie sfeer teweeg. Kijk maar: klik hier, klik hier en hier

Voor Feyenoord is het normaal, zo’n finale halen. En ook het winnen van die beker. Het zal eerder als een afgang voelen als ze ‘m niet winnen, deze keer. Maar voor NEC is alleen al die finaleplek bijzonder. Dus zoveel heeft NEC niet te verliezen morgen. Alleen…maak dat een NEC supporter maar eens duidelijk; die gaan voor niks minder dan feesten en de overwinning. Ik help het ze hopen. We gaan het vanzelf merken aan de stemming hierbuiten, morgenavond. Want als dat wondertje gebeurt en ze werkelijk gaan winnen, dan weet ik een ding zeker: dat gaan wij als achterburen hoe dan ook heeeuuul goed horen. Ik verheug me er nu al op, serieus! En morgenmiddag is er al een feest bij het stadion voor fans, nog voordat de wedstrijd begint.

Wat dat betreft wordt er nu al ‘iets gevierd’. En ja, ook dàt is Nijmegen: ze houden hier wel van een feestje. Zelfs als er (nog) niet eens zoveel te vieren valt 😉

Fijn weekend, heb ‘t goed. En voor de NEC fans: heel veel plezier! 
Kiki