Weekend en een jarig jopje

Deze leukerd hierboven -eergisteren gefotografeerd in deze onmogelijk elastische positie- is vandaag 14 jaar geworden. Hij is in feite een hoogbejaarde meneer. Zie jij ‘t? Ik dus ook niet. Een jong godje zie ik!

Alhoewel we aan zijn vacht en ogen soms al goed kunnen zien dat katertje Jasper een heer op leeftijd is, speelt ie nog heel graag (met Freek vooral) en ligt ie dus dagelijks op deze bizarre manier op de grond of in z’n stoel. Dol is ie, op dit schommelgeval. En als Jasper snurkt, wat vaak voorkomt, hoor je dat extra versterkt doordat de stoel een klankkastje is. Jasper Kasper. Vandaag wordt ie extra verwend, en wat hopen we dat ie nog heel erg lang zo in zijn cosy schommelstoel mag liggen!

Heerlijk huiselijk

Jongens wat een theepottenweertje! Daar past een 2e kruidnootjesbrood bij. Daarnet gebakken, het geurt hier weer goddelijk! We snoepen er vanavond een stukkie van. Morgen komen vrienden lunchen, dan zetten we ‘t lekker op tafel. Nu maar hopen dat Michiel en Jacqueline ervan houden, anders moeten wij het alleen opsnoepen. Dat is niet zo heel handig. Alhoewel het brood -met maar 1 el honing, een handjevol kruidnoten en 1 el olie- niet al te ongezond is. Want het bestaat verder vooral uit volkorenmeel, veel nootjes en rozijnen. In mijn blogbericht van vorige week zaterdag vind je de link naar het basisrecept.

Wat ook helemaal fijn is met dit herfstweer: de hut nog verder aankleden. We hebben er een kleed bij gekwakt in de keuken (stenen vloer is mooi maar doet zo koud aan) en ik kocht 2 ‘herfstkleurige’ kussens. De 2 ronde gevalletjes, in de bank (foto hierboven). Ineens wordt het dan nog weer een niveautje behaaglijker. Fijne boomhut hebben we toch!

Wij gaan happen. We hebben Indiaas besteld bij Bollyfood, een restaurantje waarvan we benieuwd waren naar het eten. Sindskort doen ze mee met een thuisbezorg app –Butler en dus kunnen wij zometeen lekker proeven van de Indiase keuken. Heel veel zin in! En ook in dat geurig kruidige brood dat net uit de oven komt en de kastanjes die we vandaag weer vonden in de straat.

Het is herfstfeest!

Vanuit Nijmegen een fijn weekend gewenst. 
Kiki

#JasperJarig
#Weekend
#HeerlijkHappen
#StadseBoomhut
#Knus
#Herfst!
#Seizoenenmeisje

 

Foto’s
1: wij houden niet zo van vette vis. Wel van kabeljauw enzo, en daar maakten we gisteren dit stoofpotje van. Ik deed er alleen wel veel meer olijven door en citroenrasp + sap en Parmezaanse kaas. Ik maakte er bulgur met spinazie bij.
Maar omdat wij dus weinig vette vis eten, slikken we voor de omega 3 wel algencapsules (foto 2 dus). Die hebben niet die nare visgeur (inclusief bijbehorende boeren…) die visoliecapsules wel hebben. Aanrader!
3: Jarige jop Jasper en Freek vanmorgen. Ze liggen en zitten steeds vaker samen op de bank of ergens op een kleedje. Samen vieren ze feest vandaag. Met lekkere hapjes en spelen.