We zijn begonnen!

We genoten afgelopen week van de laatste snufjes herfstfinale (wat kleuren betreft) maar namen ook een vroege duik in ‘t winterbadje.

Een simpel, kort bericht met vooral foto’s. Volgende keer het recept van het chocoperentaartje, beloofd.

Beetje buitenland

Woensdag gingen we wandelen bij de Duivelsberg in Berg en Dal. Pfiew, mooi daar joh! Er liggen zoveel prachtige kleine stukjes ‘buitenland’ hier om de hoek, we komen elke keer thuis van minivakantie.

Goud!

Maar ook vanuit en rond de boomhut genoten we. En wel van een prachtig herfstfeestje! Die kleuren… Eerlijk is eerlijk: zoveel goud zagen we in Dieren niet vanuit ons raam…

Het herfstfeest rond ons huis is nu wel zo’n beetje voorbij en we zien inmiddels vooral kale bomen. Ook erg mooi. Je krijgt dan de grillige silhouetten te zien. En we kunnen nu wat dieper het Goffertpark in kijken. Onze Freek is ook erg blij dat het blad van de bomen is, want die banjert maar wat graag door de bergen met knisperblaadjes!

Intussen…

zijn we de winter al een beetje aan ‘t vieren. Het was gisteren voor ‘t eerst wat frisser buiten dus we staken het buiten ‘haardje’ aan op het dakterras, maakten gluhwein, proostten op het weekend samen met buurman Andre (alledrie wel warm aangekleed) en -ja echt!- we deden de kerstlampjes in de bomen op het dakterras (o.a foto bovenaan).
Nee, wij konden niet meer wachten. Binnen mag de kerstboom pas komen na sinterklaas. Maar overal in de stad zien we al buitenlichtjes en kerstbomen (in tuinen en bij gebouwen) en we dachten: fuck it, we doen het gewoon. Maar: de buitenlichtjes mogen alleen in het weekend aan en pas na sinterklaas elke avond. Dan blijft er nog een beetje ‘verlangen’ over, ha!

Hieronder de foto’s van onze ‘feestelijke vrijmibo’, inclusief gluhwein in de maak. En ook plaatjes van wat winterse lichtjes die vriendinnetje Lies en ik dinsdag overal zagen (+ lichtjes in de bomen bij onze -soort van- buren bij Sanadome)

Fijn weekend nog! 

#Herfst
#Winter
#StadseBoomhut
#Goudfeestje
#Lichtjesfeest