Vrijdag 3 februari 2023

Gewoon een korte babbel.

Afgelopen dinsdag mocht ik weer: de keuken in duiken voor mijn kookproject.

We zaten met 8 man aan tafel en het was wederom oergezellig! Ik maakte er twee losse tafels van dit keer en kreeg als feedback dat het voelde als een huiskamer restaurantje, precies wat ik hoopte. En als mensen dan lekker zitten te kleppen en lachen met elkaar, met intussen een gezellig jazz muziekje op de achtergrond, als ik weer een nieuw gerechtje op tafel zet, het dan ineens stil wordt en ik mijn gasten zie proeven en genieten, ben ik zo gelukkig!

Ik maakte in rode wijn gestoofde peertjes met biet, geitenkaas, geroosterde amandel en hartige honingdressing alsvoorafje. Daarna knolselderij-mosterdsoep met zelfgebakken broodjes en een citroen-peterselie olie erbij. En de toet was een choco crème met weer stoofpeertjes maar dan in witte wijn en vanille gestoofd plus gekarameliseerde pecannootjes erover.


De Lindenberg

Wat me ook happy maakt: onbekende horecaplekjes uitproberen in de stad. De Lindenberg was aan de beurt, afgelopen zaterdag. Café de Lindenberg, om precies te zijn. Trouwens; de Lindenberg is geen onbekende plek voor mij want het is een creatief centrum en ik kwam daar als kind elke zaterdagmorgen. Kinderknutsel ochtend. Mijn ouders gingen dan de stad in of even een bakkie doen bij mijn opa en oma en dan werd ik eind van de ochtend weer opgehaald van de knutselclub. Soms gingen we naar buiten, in het Valkhofparkje limonade drinken en tekenen of spelletjes doen met de knutselclub. En heel soms naar beneden naar de Waalkade. Als we dan terugliepen naar het gebouw van de Lindenberg, voelde dat als een giga klim omhoog. Anyway, volgens mij was er toen (jaren 70) nog geen Lindenberg café.

We zijn er gaan lunchen en dat beviel ons goed. De kaart is beperkt maar de tosti met kimchi was zalig! En de plek is leuk. Wij verheugen ons al op het voorjaar, als het terras weer opengaat en je kunt genieten van het super uitzicht over de Waal, helemaal richting Arnhem. Een plek waar wij zeker vaker zullen neerstrijken.

Zo mensen, dat was ‘m weer, fijn weekend alvast!

Tot de volgende.
Kiki

 

 

 

 

 

Foto bovenaan: bordjes voor mijn kookproject. Ik ben ze aan het verzamelen.