Vrijdag 28 december 2018

En weer iets volbracht!

Kerst met kinderen.
Het was hard werken (=altijd met pleegzorg) maar heel mooi werk en het waren super dierbare, gloedvolle en onvergetelijke dagen met De Broertjes. We hebben het in een prima balans kunnen doen, Dejan en ik. Waarbij ik mijn grenzen en herstellende hoofd kon bewaken maar Dejan er zeker ook niet alleen voor stond, we hebben het samen gedaan en zoals altijd waren we een goed team. Een geolied machientje, dat zijn we en blijven we, no matter welke uitdaging. Het zijn trouwens ook zulke leuke mannetjes, De Broertjes! Maar om ze ook echt vredige, fijne en veilige dagen te kunnen geven, is het gewoon hard werken. En dat hebben we gedaan.

En nu hebben we ook wel echt behoefte aan even een pasje op ‘t plaatsje en tijd voor onszelf. Het was een enerverende periode, tot en met 2e kerstdag aan toe. Mijn nicht Judit (het was fijn dat zij met kerst ook hier was!) schreef terecht: ‘Ik hoop dat je een beetje bij kunt komen nu van alles, operatie, kids, feestdagen. Lekker relaxen en genieten samen met Dejan!’ Dat wil ik ook zo graag! En dat gaan wij dus doen. Ook kleine fijne dingen samen met anderen trouwens.
Vandaag ga ik gezellig lunchen met vriendin Trudy in Arnhem, we kijken er allebei naar uit om bij te bomen in een fijn tentje. Het wordt mijn eerste zelfstandige ‘reisje’ (whoop whoop!). En er komen nog meer fijne oudejaarsontmoetingen aan komende dagen. Maar samenzijn met Dejan en alles dat afgelopen jaar (en vooral afgelopen maand) gebeurd is laten bezinken, dat is echt mijn feestje van deze dagen. Daarbij wil ik ook hoopvol kijken naar het nieuwe jaar en de plannetjes die op de plank (zijn komen te) liggen. Plus: alle hobbels die we hebben genomen en uitdagingen die we zijn aangegaan met trots achter ons laten.

Kerst is voorbij, de oliebollendagen zijn aangebroken!

Bovenaan een foto van kerstavond, toen Dejan samen met De Broertjes kaarsjes aanstak in de tuin. Voor hem en mij heeft het ook wel iets te maken met dat je op zulke momenten mensen mist die er niet meer zijn. Dejan z’n moeder, tante en oom (die in februari dit jaar overleed) en mijn vader, die heel veel waarde hechtte aan het vieren van kerstavond. Voor De Broertjes was het gewoon heel gaaf om kaarsjes aan te steken in de tuin. En langs alle joekels van kerstbomen te lopen in de buurt. Dan is die van ons in de tuin maar een kleintje natuurlijk, ha!  Onderaan: niet alleen in onze tuin, woonkamer en keuken is het kersttijd. Het is super knus in de badkamer met alleen een kaars en lichtjes aan. En dan lekker douchen met een fijn goedje van Rituals met eucalyptus, perfect voor onze verkouden snuiten (want we zijn natuurlijk aangestoken door De Broers, oh oh…!). We kregen een heel luxe Rituals pakket als kerstcadeautje van mijn nicht, zo heerlijk! Heb ik geen welnesscentrum voor nodig (zelfs geen bad)! Anyway, ik ga me optutten voor mijn eerste uitje ‘zonder begeleiding’ dus bring it on, ha!

Ik meld me gauw weer: zie joe zoen ??✨