Vrijdag 22 maart 2019

Lente.

Het was de eerste lentedag gisteren, letterlijk en figuurlijk.
Vandaag voelt het alweer als zomer, met 20 graden in de zon (in de tuin). Kippetje Fiep rolt zich suf in het zonnige zand. Wat ze verder nog meer uitspookt…?…iets met water want ze had een kletsnatte kop. In elk geval geniet ze van de lentezon. En binnen vindt ze het ook prima; ze legde zelfs een eitje in haar ‘logeerkamer’ bij d’r zussie.

We wandelden gisteren lekker lang, en wat dieper het bos in (foto boven) over heuveltjes en door dalletjes, op weg naar pannenkoekenhuis de Carolinahoeve voor een bakkie met vrienden. We zaten daar met z’n vieren heerlijk in de zon op het terras. Dat was fijn.

De eerste avond in het huisje woensdag was super. Ze genoten van het eten. Piet, een van de gasten, had de avond ervoor in een klein restaurantje in Arnhem gegeten en vond het eten in de keet veel lekkerder, zei hij. En Anita zei: ‘het was weer een feestje!’. Marianne was als vanouds super enthousiast en Dejan mijn eigen husband was helemaal in love met de tarte tartin van sjalotjes. Kortom: ik bleef maar blozen! De sfeer was ook heel fijn. We klepten over van alles en nog wat en niet alleen maar lichte onderwerpen, ook best wel pittige dingen, maar het bleef een kleurig, happy avondje. Fijn! Ik ben weer begonnen en ik ben weer blij daarmee.

Vandaag werkten we aan ons boekje –  de proefdruk is de deur uit, altijd weer een kleine mijlpaal (dinsdag definitieve druk). Intussen brainstormden we over de vraag: hoe kunnen we wat meer grip krijgen op het maken van onze boekjes? Dus niet alleen digitaal maar ook ‘met de handen’? Kunnen we de ronde hoekjes bijvoorbeeld zelf gaan snijden? En welke machine gaan we dan kopen daarvoor? Leuk om mee bezig te zijn samen.

Ik hou ‘t kort. Zometeen gaan we even naar de verjaardag van achterburen. Daarna halen we de pleegmannen op van het station en mogen we weer een weekendje werken ??

Ik wens je een lekker lenteweekend, tot gauw! ??