Vrijdag 22 februari 2019

De boel in vuur en vlam / vrije dag en kook- (of eigenlijk bak-)kriebels / tip (in de herhaling).

Eigenlijk zou ik gisteren voor ‘t eerst in lange tijd weer uitgebreid in de keuken staan. Koken voor een eetavondje van mijn kookproject, in de eetkeet. Het was een besloten avondje voor Anita, die jarig was. Er zouden nog twee mensen aanschuiven. Alleen: de jarige jet is ziek. Arm schaap. Dus dat werd uitgesteld tot iets verderop.

Omdat ik ingesteld was op ‘rommelen in de keuken’ heb ik toch wel weer wat kleine keukenkriebels. Dus ga ik morgen weer een nieuwe oefenronde taart bakken houden (voor het plannetje om mini feestjes in de keet aan te bieden). Ik was bezig met het maken van gezondere taarten, de taartjes onderaan waren een probeersel van afgelopen najaar. Taart met vijgen. Dat was een beste poging, maar die vroeg wel om doorgaan met oefenen. En het taartenbakken lag juist een tijd stil want ‘er kwam iets tussen’…

Morgen pak ik dat taarten bakken dus maar weer een beetje op, ook omdat ik deze week weer een vraag kreeg over verjaardag-vieren in het huisje. Dat motiveert dan, net als vragen over de eetavondjes, wel fijn. Ik merk dat ik dingen wil gaan herstarten, en tegelijkertijd voel ik ook geen haast. Ik ben nog zo gaar en leeg ‘van alles’, haast hebben is nu niet handig. Zeker niet met die feestjes in de keet, dat wil ik tot in de puntjes verzorgd gaan aanpakken. Maar nu verdergaan met taarten oefenen, is een rustige stap 1. Verder ga ik voor over een maand ook een (half besloten) avond in de eetkeet plannen, met menu. Stap 2.

Toffe tool.
Maar nu eerst: doorgaan met het boekje. En in dat kader wil ik nog even terugkomen op een tip die ik maandag gaf. Over Dropbox Paper. Dat is me toch een fijn hulpmiddel! Ik schreef er dus al over en doe dat nu wat uitgebreider nog, want wie weet, heb jij er ook wat aan?

Wij gebruiken het voor ons nieuwste boekje en zullen daar ook bij volgende boekjes mee doorgaan. Ik vind het lastig om kort uit te leggen wat het precies is maar zie het maar als een soort gezamenlijke werktafel waarop je de agenda’s bij elkaar hebt liggen en ook  alle benodigdheden voor je project. Een werkplek waar je dan samen aan het werk bent, waardoor je steeds even kan zien wat de ander aan het doen is en welke kant het project opgaat. Dat alles dan digitaal natuurlijk.
Of, zoals Paper Dropbox het zelf (beter!) omschrijft: een flexibele werkomgeving die mensen en ideeen maar ook het creeren en coordineren bij elkaar brengt. Voor ons is het ideaal, het is bijna alsof het op maat gemaakt is voor hoe wij werken en wat we maken. Of het voor zakelijke / commerciele projecten ook handig is, kan ik niet inschatten maar ik neem aan dat in die wereld al eeuwen lang met bepaalde tools gewerkt wordt.
Anyway, genoeg nu erover maar ik vind het deze extra aandacht wel waard.

Voorjaar
De foto bovenaan maakte ik een paar dagen geleden, toen ik begin van de avond naar huis liep vanaf vrienden van ons, die een straat achter ons wonen. Ik was verwonderd over de lucht, het leek wel alsof de boomtoppen verderop bij de bosrand in brand stonden. Maar het was gelukkig alleen maar een wonderschone vroege voorjaars-avondschemer…

We gaan een echt lenteweekend in. Vanmorgen toen we op de koffie gingen bij de buuf die jarig was, gaven we haar viooltjes voor in de tuin cadeau. Daar was ze heel blij mee, vooral met het vooruitzicht op dit lente-achtige weekend. Zelf kijken we ook uit naar ons ‘tuin & bos-weekend’ komende 2 dagen. Lekker met je smoeltje in het zonlicht lopen en zitten. Het voorjaar voelen en ruiken, de (achter)tuin uit z’n winterslaap halen, lieve bloempjes erbij planten op Dirk z’n grafje…
Ik wens je een mooi weekend.

Tot gauw.