Vrijdag 14 juni 2019

Blijven Spelen.
(collagedag 3)

Ik heb gisteren en eergisteren collages laten zien van onze boekjes, posters, kaarten en van het ‘speeltuin-werk’.  Restaurantje spelen, winkeltje spelen, feestjes bouwen.
Vandaag in de collages: al ‘t andere, ha!

Projectje hier, projectje daar…

▲ We maakten jarenlang een digitaal mini magazine (bijonsaantafelblad). Er werkten ook gastschrijvers aan mee (liefhebbers). En we organiseren al heel lang iniemini festivalletjes en boekpresentaties (gelinkt aan het winkeltje spelen ).  Ook ontwerpen wij poster-flyers en ik heb een schrijfproject waarin ik workshops ontwikkel (nu inactief, maar er zijn wel plannetjes).

Een van de langstlopende concepten van ons: mijn kookproject. Aan Tafel in Huisje Boslust (voorheen: bijonsaantafel). Pure liefde. Liefde voor koken, menu’s bedenken, uitnodigen, verwarmen, omarmen, blij maken.

Guitige verzinsels
We maken en verzinnen dus van alles samen. Voor ‘daarbuiten’ maar ook voor ‘hierbinnen’. Voor anderen, voor onszelf, soms privé, en vooral voor de lol.

  1. Ons porseleinen trouwkaartje. Ongeveer 60 stuks, opgestuurd in onbreekbare verpakkingen. Ze verwezen naar een website waarop de uitnodiging te zien was
  2. Bonbonnetjes in zelfgevouwen doosjes
  3. Snackje voor het kookproject: zelfbedachte kaaskoekjes uit de oven. Geserveerd op tafel, niet op een bord maar op een loper van bakpapier en mini-taartkleedjes
  4. Een  Loteklamp waarvan de hoes kapot was, voorzien van door (wijlen) schoonmoedertje gehaakte kleedjes
  5. + 07. Kruidencadeautjes. Met verse kruiden uit de tuin, in de oven gedroogd. In transparante zakjes gedaan, met een recept-suggestie eraan
  6. Geïmproviseerde etagere voor het kookproject

Last but not least: mijn blog!
Want ook hier gaat het voor mij om liefde erin steken, spelen, dingen verzinnen, tijd geven, aandacht en energie geven. De collage van mijn blog (screenshots) staat onderaan.  Binnenkort gaan we mijn blog updaten (sommige banners zijn wat  achterhaald…) en van een nieuwe frisse look voorzien.

Tot zover dit ‘Port Folio’ van Speeltuin Boslust.
Hoe goed we het ook willen doen, hoe serieus we het soms ook (moeten) nemen: wij blijven spelen!

Ciao, tot gauw.

(foto bovenaan: tafereel dat ik maakte voor ons Feestboekje, 2014)