Verrassend

Vrijdag 11 okt. 2019

Afgelopen weekend reisden we van Dieren naar Soest en vice versa. Op de terugweg moesten we ‘s avonds bijna een half uur wachten op station Apeldoorn, saai, blêh!

We struinden uit verveling maar een beetje rond en kwamen aan de zijkant van het station op een verlaten plek terecht. Bij de Fotovakschool, en bij de oude Nettenfabriek. Daar werden sinds 1883 de eerste fabrieksnetten voor de visserij gemaakt, omdat de fabriek in die tijd ‘dichtbij’ de Zuiderzee lag, centraal in het land en dichtbij het Apeldoorns kanaal en het station. Sinds 1997 is de Nettenfabriek gesloten en nu is het een broedplaats geworden voor van alles. Er zitten tijdelijk creatief ondernemers in en uiteindelijk moet het een ‘toekomstgerichte urban stadswijk’ worden. Dit concept – industrieel gebied hergebruiken als creatief / culinair / festival-achtig terrein, is zeker niet nieuw, wel leuk. En ja, als er dan -zoals bij de Nettenfabriek- een paar schommels hangen, is tante Boslust blij.

Ik hou zó van schommels. Het is een raar dat wij er zelf niet een in de tuin hebben… Ik zal er niet voor naar een speeltuin gaan maar als er plekken zijn waar wij, grote koters, kunnen schommelen: big fun!

Een schommelfeestje dus afgelopen zaterdagavond (nota bene nadat we terugkwamen van een feest). Onverwachtse feestjes vieren op onverwachtse plekken. Dezelfde Hoera!momenten hebben we nu steeds in het bos, waar we elke keer weer nieuwe wonderlijke, lieve cadeautjes van de herfst tegenkomen. Ze piepen in no time boven de grond en verdwijnen weer net zo snel.

Ja. Het Fijnste Vieren, dat zijn de verrassingsfeestjes.
Een wonderlijk leuk weekend gewenst. 

Onverwachts cadeautje in het bos: