Vandaag in het park

Voor ons niet zomaar een park: het Nijmeegse Goffertpark.

Waarover allerlei interessants te lezen is via deze link. Als je dat leuk vindt tenminste. Wij als trotse inwoners van Nijmegen wel in elk geval.

Grappig trouwens…dat gevoel van ‘trots’ hadden wij niet bij de stad waar we eerder woonden; Amersfoort. Wel bij onze vorige woonplaats Dieren, vanwege de prachtige Veluwezoom. Maar Nijmegen is gewoon helemaal onze stad. Het was altijd al mijn stadje door mijn roots hier en nu we er wonen, voelt Dejan zich al net zo verbonden met Nijmegen. Dat vind ik super fijn. Vandaag was dat gevoel bij ons allebei nog eens extra sterk toen we in het giga grote (bos)park door de winter struinden. Zo dankbaar dat we op deze plek mochten landen, afgelopen zomer.

Het grote, gave Goffertpark. We steken de weg over en dan lopen we “de Goffert” al in. We kijken er trouwens ook prachtig in vanuit onze boomhut, vooral nu de bomen kaal zijn. Daardoor kunnen we veel beter diepte zien en verder het park in kijken. En dan zie je ook goed dat het een licht glooiend gebied is. Er zijn wijken in Nijmegen die veel heuvelachtiger zijn, net als de on-Hollandse omgeving van Nijmegen. Maar ook bij ons in Goffert / Park Jonkerbosch is het zeker niet plat.

Genoeg gebabbeldebabbeld, tijd om jullie te laten meegenieten van Nijmeegs’ trots en onze voortuin: het Goffertpark in deze bijzondere, onvergetelijke winterdagen.

Wij gaan aan de gluhwein. Vanuit Nijmegen: fijne winteravond, tot gauw. 
Kiki

#Nijmegen
#Goffertpark
#Wintersprookje
#HerinneringenMaken
#Onzewijk
#Thuisstad
#BosrijkWonen
#Dankbaar
Het Goffertpark kent grote, weidse open gebieden, zoals hieronder. Met een heuveltje aan de rand, waar druk gesleed werd vanmiddag. Het gebouw achter het park is de Novio Tech Campus waar wij ook op uitkijken vanaf ons terras (achter de bosbomen piept het ‘s winters tevoorschijn in ons uitzicht). 

Maar het park is ook heel bosrijk, vooral aan onze kant (zuid). Daarom wonen wij ook bosrijk (van de week zag Dejan en vos oversteken en op dezelfde dag zag ik een eekhoorn de bomen in klimmen). Als je eens in Nijmegen bent: ga dat park in joh, je geniet!