Van boekjes tot bowl

Maandag 16 sep. 2019

Maandag. Een druildag. Heertje herfst staat zachtjes op de deur te kloppen, over een paar weken zal ie gaan bonken. 

In huis hebben we de verwarming al even aan en dat geeft weer het vertrouwde getik plus die typische ‘warme’ geur. Najaar in da house! Meneer Boslust en ik zitten aan de koffie, hij zwart, ik latte, we maken een poetslijstje voor de schoonmaakhulp en een weekmenu dat zomers en herfstig tegelijk is. Op tafel deze week o.a. bietjes, geitenkaas en rode ui in de oven met koriander bulgur (eigen bedenksel), pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus (Allerhande), een pizza op de houtkachel, lauwwarme herfstsalade met rode kool (Allerhande ook). Leuke maaltjes om te fabriceren, nog leuker om samen van te genieten. Aan een tafel met een kaarsje erbij of buiten bij de houtkachel. Typisch september, het kan allemaal.

Blij boekje

We hebben vandaag een dierbare concept-presentatie gehad van het voorproefje van ons boekje, bij de bewoners van Beverode hier in de wijk. Ze werden blij van wat ze zagen. Er kwamen allemaal verhalen van herkenning los, gebaseerd op het materiaal dat zij zelf hebben aangedragen tijdens de vorige twee meetings. Ze dachten ook heel fijn mee over de details. Toen we vroegen of het lettertype groter moest, zei een mevrouw: ‘Nee joh, het is nu juist zo mooi, als het groter wordt, kun je minder tekst kwijt in het boekje en wordt het minder mooi’. Zo duidelijk, echt super. We hebben perfecte input gekregen van ze.
We hadden er een appeltaartje bij (dat had ik de deelnemers beloofd) en wij zijn naar huis gegaan met goed gevoel over deze pilot. Freek is trouwens ook warm welkom steeds, en al zo gewend aan deze events dat hij lekker los door de ruimte scharrelt (van iedereen lieve aandacht krijgt) en op een gegeven moment onder tafel gaat liggen slapen.

Feestje

Wij gaan nu met liefde werken aan een boekje vol herinneringen. Een ‘Decemberboekje’ dat eind november -met een voor dit boekjesproject (door de instelling) georganiseerde feestmiddag- wordt gelanceerd. De deelnemers kijken er naar uit en wij ook. Ze krijgen dan allemaal ook officieel een boekje overhandigd op het podium en ze worden, als ‘boekjesteam’ in het zonnetje gezet. Er komen hapjes, drankjes, mensen uit de eigen instelling en van andere locaties (hebben we begrepen).
En dan gaan er vervolgens stapeltjes boekjes naar de diverse locaties in de regio, bedoeld om op alle afdelingen uit te delen. Maar ook voor de activiteitenbegeleiders, om in groepen met bewoners over te babbelen. Herinneringen ophalen aan vroeger, dingetjes voorlezen uit het boekje en hopelijk (net als bij deze werkgroep) samen met de bewoners een feestje van herkenning vieren!

Herinneringen maken

Mijn lief en ik kunnen er nu gelukkig 6 weken aan werken. We hebben nog wel wat tijd nodig om het boekje helemaal compleet te maken. Dat er nog meer boekjes gaan komen in de toekomst, stemde de deelnemers vrolijk. Ze willen graag blijven meewerken. De volgende ronde gaan we ook het onderwerp voor het boekje samen bedenken.
‘Ik vind het zo’n mooi initiatief’, zei een deelnemer. En toen ik vroeg wat ze van deze 3 boekje-meetings hebben gevonden, zei iemand: ‘Alleen deze bijeenkomsten zijn al een mooie herinnering erbij’. Hoe dierbaar en speciaal, dat het zo ervaren wordt. Prachtproject, dankbaar dat wij dit zo mogen doen. Met liefde, aandacht en tijd. De sleutelwoorden bij (bijna) alles, voor ons.

Goudboekje

Voor nu krijgt ons eigen boekje (Goudboekje) eerst weer even alle aandacht, dat moet over 3 weken naar de drukker. Ook daar hebben we veel zin in. Bladgoud, herfstgoud: inspirerend thema, ideeën zat. Deze week is het dus hier Goudboekje, Goudboekje en nog eens Goudboekje, ha!

Kortom: wij van Boslust zijn klaar voor een najaar vol inspiratie en warmte. Met daarin waarschijnlijk nog een paar heerlijke nazomerdagen, die we omarmen als een afscheidsfeestje van de zomer.
Laat die -hopelijk- heerlijke herfst maar komen hoor!

Fijne dag verder, tot gauw.

🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂🌿🍂

Foto’s
Foto bovenaan: Ik maakte gisteren een bowl van fruit dat op moest: sinaasappel, verse ananas en bananen. Je kunt in een bowl alles gooien dat je lekker vindt en dat geldt ook voor de vloeistof. Ik nam roodfruitsap en spa rood. Lekker zomers door het fruit en nazomers door de smaakjes die ik er doorheen deed: kaneel, verse gember, vanille, citroenrasp. Een bowl met pit!
Hieronder: we worden hier bij Boslust steeds weer zó blij van het feit dat we (meestal) met genoeg rust de dag kunnen beginnen samen. Een cadeautje!

Hieronder: er komt weer een bankje bij de eettafel, joehoe! Het vorige bankje van Ikea hebben we naar buiten gedaan omdat het nogal spartaanse gevalletje niet lekker meer zat, en wij een ronde eettafel kochten. Het leek niet logisch om bij een ronde tafel nog een eetbankje te zetten. Maar ik mis mijn knusse koffieplekje tegen de muur. Lekker op het bankje, turend in de tuin koffie slurpen. We zochten samen naar een nieuwe bank, een iets comfortabeler exemplaar deze keer. Dat is gelukt, we hopen het bankje deze week te kunnen verwelkomen in ons fijne thuis.

We hadden een heerlijk nazomerweekend, rijk gevuld met van alles waaronder de ‘traditionele’ zaterdagavond-tapas-maaltijd. Blijft leuk, aanradertje. Gewoon wat dingen bij elkaar  scharrelen die je lekker vindt.