Van boekjes en bakjes naar winkeltje met vakjes

Maandag 4 november 2019

Dat was een fijn en productief weekend! 

We kookten lekkere en gezonde maaltjes (tips volgen nog), ik haalde de griepprik, we speelden met Freek, hadden eters, en we maakten mijn winkeltje! Of zoals buuf Nellie zei: ‘hé, heb je een mooi poppenhuis gemaakt?! 😄

Mijn winkeltje is een soort display geworden voor alles dat ik mijn eethuisje-gasten wil aansmeren, ha! Boekjes, bonbonnetjes, 2e hands spulletjes zoals kookboeken, potjes met pickles (oeh, de pickled paprika wordt lekker joh!), knapperige koekjes (ik ga deze week mini speculaasjes maken) en meer klein en fijn grut.

Meneer Boslust en ik hebben heerlijk zitten knutselen, met materiaal dat we grotendeels in huis hadden. We kochten een paar spullen bij Praxis, zoals houtlijm en een knop voor bovenop. Freek mocht in navolging van Dirk mee naar Praxis, in de winkelkar. Waarop natuurlijk de vertederde blikken en opmerkingen als ‘is dit leuke hondje ook te koop?’ ons gezellig om de oren vlogen. Altijd lief, het verbindt mensen. Als je je hart echt -oprecht- openzet voor dieren, kan dat je dag / je leven enorm verrijken. Dat terzijde, zelf weten wat je er mee doet natuurlijk.

Anyway dus. Ik hou ‘t kort want vriendinnetje Annelies is onderweg naar ons. Fijn om weer een dag met haar door te brengen, op pad te gaan en we eten samen mosselen. Ik hou daarvan, meneer Boslust niet. En mosselen die eet je, net als fondue en gourmet, gezellig samen. Lies is er dol op dus: feest aan tafel vanavond! Voor m’n husband komt er uiteraard ook iets lekkers.

Ik wens je een fijne maandag.