Van alles weer.

Woensdag 7 juli 2020

Zweven naar Zweef inn, nieuw feestplannetje, geboortedorp, klusdag en meer. 

Gisteren reden we op de Vespa naar Zweef inn, in de bossen bij Malden. Harststikke dichtbij en hartstikke leuk! Het is een vliegveldje voor zweefvliegers (liefhebbers dus) middenin het bos. En je kan er ook heerlijk hangen op het terras en lekker lunchen, koffieleuten enz. We waren er eind oktober ook, toen hadden we een dagje weg gepland om onze beide verjaardagen nog extra te vieren, omdat we vorig jaar met mijn verjaardag (op de heetste dag ooit) allebei flink in de fysieke trouble zaten. Dejan met gescheurde enkelbanden, en ik met een reuma-crisis. Dus we gingen eind oktober rond Dejan z’n verjaardag alsnog een feestje voor 2 vieren in deze contreien.

Anyway. Dat Zweef inn is echt fijn plekkie en over feestje gesproken: als we eind maart 12,5 jaar getrouwd zijn, willen we daar een borrel houden met een cluppie vrienden. We hadden andere plannen -een feestetentje in een kerkje bij Dieren, en dan voor ons laten koken door mijn favoriete food-creatives, the Holy Kauw Company. Maar we hebben een peperdure verhuizing gehad -ons cadeau aan onszelf, zullen we maar zeggen- en om nou in een kerkje te gaan dineren dat bij onze oude woonplaats ligt; mwah, voelt een beetje droevig. We moeten het ook financieel nu iets simpeler houden en hoe leuk is het dan om bij een plek als Zweef inn te gaan borrelen met je dierbaarste vrienden en familieleden…! Het kan sowieso buiten, ook bij regen en kou. Dat is veel corona-veiliger, door ventilatie, dus wij hebben goeie hoop. In het najaar even daar overleggen over hapjes enzo.

Dit was gisteren. We reden via Molenhoek, hebben daar gewandeld en reden daarna naar Zweef inn.

Waar de lunch super was! Een rijke salade met gegrilde groenten en humus, heerlijk. En we konden het veggie bittergarnituurtje niet weerstaan. Er zaten super cute groentezakjes bij, die waren dichtgebonden met een ‘kruidentouwtje’.

Freek had het ook leuk. De wind was wel pittig en soms gaat ie dan schuin staan, meneertje, met z’n koppie afgewend (zie foto rechts) ❤︎.  Aan de strandstoel zie je hoe hard het waaide. Maar Freek vond het vooral een fijn plan om vanaf ons lunchplekje lekker dennenappels uit het zand te graven. Dat leverde hem een guitig zandbaardje op. Verder kijkt hij altijd z’n lieve hondenoogjes uit als we op pad zijn.

We zaten daar fijn, soms in de zon, soms werd het bewolkt. Die leuke vent van mij zat verscholen achter de lavendel. En gaf mij zijn hart (koekje).

ALS er dan iets in je neus moet kriebelen, laat het dan lavendel zijn…! 😉

In Molenhoek zijn (mijn geboortedorp) is altijd fijn! Op de foto bovenaan mijn geboortehuis (ook bij het bos) en daaronder het kerkje van het dorp, waar mijn vader dirigent was.
Helemaal bovenaan dit blog een foto van het Lierdal, een mooi klein natuurgebied aan de rand van Molenhoek.

(tekst gaat verder na foto’s)

Vandaag klusten we weer in huis. We hebben van alles opgehangen. Daardoor werd het nog meer ONZE boomhut en dat maakt ons allebei zo blij! We hebben ook wel wat spullen aangeschaft om het cosy te maken hier. Een extra kleed erbij voor in de zithoek, en een tafeltje/kastje voor de platenspeler. Die was nog van mijn vader, gebruiken we graag en verdiende wel een eigen kastje. Dat kwam vandaag en was een schot in de roos!

Lief en ik gaan dan ook zometeen nog even lekker in ons speciale ‘plaatjes-draaien-hoekje’ hangen (foto onderaan). Effe een mooie plaat opzetten en kersen snoepen.
Dus ik rond dan ook maar es af. Morgen een blogje met veel foto’s van hoe onze boomhut nu is. Vandaag zou de klusjesman komen om het wandje naar de werkkamer erin te zetten maar hij was ziek, arm schaap. Dat staat nu gepland voor zaterdag. Maar verder is ons stekkie eigenlijk al heel erg van ons, en dus vind ik het fijn om een ‘rondleiding’ te houden, ha! Morgen dus.

Fijne avond, welterusten. 
Kiki


#MijnThuisstad
#Nijmegen

#Verhuisd
#Vakantiedagje
#Thuis
#OnzeBoomhut
#PlaatjesDraaien