Tweeduizend-twintig!

Nieuwjaarsdag 2020

Jongens en meisjes, tante Boslust wenst jullie een rustig en lief nieuwjaar! 

Ik denk dat ik met ‘rustig, lief nieuwjaar’ de lat al hoog genoeg heb gelegd… Gezien de puinbak in ‘t land met branden, (vuurwerk)agressie en meer gedonder rond de jaarwisseling, mogen we al blij zijn dat we 2020 ongeschonden zijn gestart, oh oh…

Het was heftig hier met vuurwerk, maar meer de afgelopen dag en avond, met heftig geknal. Verder geen incidenten, geen agressie, en alles lijkt alweer opgeruimd. Da’s maar goed ook want onze Freek vond het  gisteren een goed plan om (na het eten van cocktailprikker met kerst), op oudjaarsavond een restje vuurwerk in de bek te stoppen en mee naar huis te sjouwen. Als het aan hem gelegen had. Maar ik zag het op tijd.

Freek heeft de jaarwisseling verder trouwens heel erg goed doorstaan. Dankzij een super tip op internet. Die  tip wil ik je dan ook niet onthouden want wie weet, wordt er bij jou vandaag nog flink nageknald. Dan kan je iets aan deze tip hebben, mocht je een hond in huis hebben rondhobbelen. Het enige dat je nodig hebt, is een sjaal die je om de borst en buik van je hond bindt. In de link zie je hoe dat moet. Dit geeft enorme rust aan je hondenlieverd! Zelfde principe als een hondentuigje dat rust geeft, en het inbakeren bij baby’s.

Freek was de hele avond lichtelijk onrustig (wel makkelijk af te leiden) maar toen wij rond 22.30 de sjaal ombonden, ging hij vrijwel meteen liggen slapen. Hij werd er helemaal  rustig van, een enorm verschil! De jaarwisseling zelf hebben we boven in het kleine kamertje doorgebracht met z’n drietjes. Dat is de kamer waar Dejan en Freek slapen, als  Dejan erg snurkt en ik er steeds wakker van word. ‘The man cave’ (voorheen de kinderkamer), een knus plekkie.

In dat kleine kamertje is het raam goed verduisterd en van dubbel glas. Dus het vuurwerk had niet zo heel veel invloed daarboven. We hadden een flesje bubbels en glazen meegenomen en keken op de laptop van Dejan naar het aftellen. Freek z’n hondenpuzzels erbij, en daarmee was het niet alleen knus maar ook super relaxt! Het mooie vuurwerk was nauwelijks te zien door de dikke mist, dus daar misten we weinig aan. En zo  hadden wij een fijne, Freek-vriendelijke overstap van 2019 naar 2020!

Ook katertje Jasper en kippetje Fiep (in haar domein in Dejan’s werkkamer) waren niet onder de indruk van het vuurwerk. Toen we even naar buiten moesten om naar de buurtjes te gaan, was Freek ook totaal niet bang. Dus ons ventje heeft zijn allereerste jaarwisseling, ondanks stressvolle dagen na de kerst (vanwege de cocktailprikker-toestand) prima doorstaan, hoera!

Wij zijn nog  best lang blijven hangen bij de buren. Beetje tipsy geworden zelfs, buuf bleef maar heerlijke wijn bijschenken, en wij zijn niet veel gewend op dat vlak, ha! Maar het was beregezellig en leuk om zo het nieuwe jaar in te luiden. Freek lag heerlijk te pitten onder de salontafel. Onze buuf is zo dol op hem, net als met Dirk.

Wat minder goed startte, was het jaar van vriendinnetje Annelies. Samen met Lies en haar lief Pavel zouden  wij vandaag voor de 5e keer op rij ons nieuwjaarsfeestmaal doen, maar ze is hondsberoerd. Pavel belde gisteravond, en toen hij vertelde hoe slecht het ging, schrokken we hier toch wel even. Pavel en ik spraken af dat ik Annelies even aan de telefoon zou hebben, om mee te denken hoe ze klonk, en of het wel ‘gewoon ziek zijn’ was. Nou kan ik dat natuurlijk niet zo goed beoordelen, maar toch: een paar dingen kun je wel checken. Ze klonk helemaal van de kaart maar nog wel ‘bewust en helder’. Pavel had haar nog helemaal niet horen praten, pas toen ik haar aan de telefoon had, praatte ze weer, en kon hij ook horen hoe ze klonk. Gewoon heel heftig ziek, ik heb haar nog nooit zo ellendig gehoord. Het gaat nu weer een heel klein beetje beter begreep ik van Pavel, gelukkig maar, arm schaapje.

Nou ja, dit was dan toch weer even een uitgebreid bericht van Boslust. Wij gaan er een gezellige dag van maken, hebben een paar leuke plannetjes en ik meld me wel weer hier. Zonder haast dus. Want dat was mijn goede voornemen: ademruimte nemen.

Heb een goeie eerste dag van 2020!

Frisse groet,
Kiki 🥂

▲ Wij genieten van onze ‘kale kerstboom’ dus die mag nog lekker even blijven staan.
▼ Toen ik gisteren met vriendin Anita door de buurt wandelde, waren ze hier een vuurtje in een olievat aan het stoken. Rook lekker, zag er uitnodigend uit. Alleen die mist, die werd ook steeds dikker. Schijnt geen heel fijne combi te zijn.