Twee x struinen

Die blogbijpraat (met menutips) komt eraan hoor, maar het is gewoon veel te mooi weer om binnen te gaan zitten schrijven.

Vanmiddag nemen we ook weer de benenwagentjes, deze keer ‘gewoon’ weer door onze eigen mooie achtertuin het Goffertpark. Maar we waren afgelopen dagen maar liefst drie middagen op rij met de Vespa op pad naar prachtgebieden vlakbij. En daar dan lopen genieten met je bakkes in de zon tussen al het moois: feest!

Hier nog twee wandeltips van de afgelopen dagen.

De Hatertse Vennen

Gisteren wandelden we in de Hatertse Vennen. Officieel heet het trouwens de Overasseltse en Hatertse Vennen, maar in het Nijmeegse wordt meestal Hatertse Vennen gezegd. Da’s wat minder lang, en iedereen weet toch wel meteen wat je bedoelt. “Ja, een toerist, die zegt Overasseltse Vennen of: Overasseltse en Hatertse Vennen”, zei een buurtgenoot een tijdje terug. Zo leer je nog eens iets. Toen ik als kind in Nijmegen woonde, en we vaak naar die vennetjes gingen op mooie zomerdagen en -avonden, was het altijd Hatertse Vennen.

Anyway. Het vennengebied is prachtig en ik kan je ook zeker aanraden om er in de wintertijd naartoe te gaan, als alles nog kaal is. Want dan is het gras mooi warmbruin en zijn de doorkijkjes door de bomen op de vennetjes wonderschoon. Kijk maar.

Niks teveel gezegd toch?
We hapten onze lunch in het vennengebied bij de lapjesboom of de koortsboom.
Grappig: je bammetje smaakt buiten in de natuur en in de zon, echt lekkerder. En thuisgekomen maakten we deze salade nicoise. Een welverdiende avondhap na 3 middagen wandelen.

Deze site geeft een goed beeld van de vennen-wandelroute’s en wat je allemaal tegenkomt.

De Mookerheide

Geboortegrond, jaja, hoe kan ik die nou niet aanprijzen, ha! Ons huis stond in het dorp Molenhoek (onder de rook van Nijmegen) op zeer korte loopafstand van dit natuurgebied. En wat voor een natuurgebied: het is en blijft adembenemend mooi. Net als die N70 wandelroute die ik een paar dagen geleden promootte, is dit een glooiend gebied. Niet zo sterk glooiend als die N70, maar het is wel klimmen en dalen en gewoon allemachtig prachtig… Ik ben dankbaar dat mijn ouders dit dorp aan dit natuurgebied als hun eerste stek kozen en dat ik daar zulke fijne kinderherinneringen aan heb overgehouden. Hier en hier vind je meer informatie over de Mookerheide, en hieronder wat foto’s van onze Mookerheide middag, eergisteren.

Vanuit Nijmegen: ciao, tot gauw. 
Kiki

#Struinen
#RijkVanNijmegen
#Woneninhet’Buitenland’
#Voorjaar
#Seizoenenmeisje
#Wandeltips
#Haptip

 

In onze vorige woonplaats Dieren moesten we de Schotten op een gegeven moment missen in ‘ons bos’ doordat Natuurmonumenten een nieuw graasgebied voor ze bedacht. Maar hier op geboortegrond zagen we ze weer. Een leuk weerzien.

Voorjaarszon en een prachtgebied vol oh ja erlebnis: feest!