Zomerzoet

Vrijdag 26 juli 2019

(dit bericht is al eerder geschreven)

Waar we hier bij Boslust instant vakantie vibes van krijgen, dat zijn kersen.

Lekker een schaal vol met rooie mooierds neerzetten, bakkie erbij voor de pitjes en snoepen maar! Een feestje, vind ik. Het is mijn favoriete zomerfruit en uit ervaring weet ik: zelf plukken, maakt ze nòg lekkerder… Op deze site staat een aantal fruitpluktuinen door het land vermeld.

En als je nou zo’n bak met kersen voor je snufferd hebt staan en zin hebt in onvervalste zomerloomheid plus melancholie, bekijk dan deze film (De kersenpluk). Het is lang geleden dat ik ‘m gezien heb en ik weet nog (als ik me dat goed herinner) dat degene met wie ik ‘m zag (wij zagen ‘m in het filmtheater) het een dodelijk saaie film vond maar persoonlijk vond ik ‘m mooi en is ie altijd blijven hangen. Alleen al de (elke zomer terugkerende) busritten van Jan naar de kersenboomgaard van z’n opa… Alles super slow, en met veel aandacht.

Als ‘t effe kan, denk ik trouwens dat wij wel een boomgaardladdertje zullen beklimmen tijdens onze staycation…
Jij ook? In dat geval: pluk ze en snoep ze! 

Volgende berichtje: woensdag 31 juli.