Tok!

Dinsdag 7 juli 2020

Zei ik dat we nog niet de dagelijkse routine (terug) hebben? Nou, een gewoonte is al geboren: kletsen met Fiep, op ons bosterras! 

Na het ontbijt een bakkie op het terras terwijl kippetje Fiep graantjes pikt en erop los kwebbelt: het is een cosy en vredig ritueel. Fiep vindt het alleen buiten zijn een beetje eng. Dat was in Dieren ook al zo, sinds haar zusje Veertje dood is. In je uppie, kan je niet opletten en scharrelen tegelijk. En opletten is nodig, want er zit van alles aan roofdieren om je heen. Hier zijn dat vogels. Een valk bijvoorbeeld, die cirkelt rondjes boven de bomen. Maar scharrelen is ook nodig want dat doen kippen nou eenmaal graag en veel.

Binnen heeft Fiep haar eigen hoek in de werkkamer, en voelt ze zich veilig. Dan scharrelt ze wel maar buiten zijn hoort er gewoon bij. En als wij erbij zijn, is ze helemaal happy. Dus daar zit Dejan, met z’n koffie, in een goed gesprek met Fiep.

Fiepje, kipnuggets?, zegt Dejan dan. Fiep: pah pah? Kipnuggets? Tok!. 

Het is een lief ritueel daar op ons boomhut-buitenverblijf.
Ikzelf ga eind van de dag met Fiep naar buiten. En als ze goed gewend is, mag ze over het hele terras hobbelen. Voor nu is een hoekje even genoeg.

Voor mij begint de dag op de bank, dat zit comfortabeler. Reumamonster is fel momenteel en ik start de dag met veel ontstekingen. Als de pijnstillers eenmaal hun werk doen, wordt het beter en kan ik in beweging komen en ja, dat is en blijft het allerbeste medicijn voor mij. Maar bij de start heb ik momenteel grote moeite met lopen, buigen, dingen vastpakken. Hopelijk wordt dat geen vast ritueel…

Intussen doe ik wel iets nuttigs op de bank: de Vespa route voorbereiden voor ons vakantiedagje vandaag. We hebben er zin in!

Ciao, tot gauw.
Kiki


#BoslustBoomhut

#Beestenkinders
#Buitenleven
#LastigLijf
#MijnThuisstad
#TeruginNijmegen