Titel;-)

Ik zag nu pas dat ik bij het vorige bericht de titel was vergeten.

Jaja, de titel-inspiratie was dus kennelijk even op. Nou ja, da’s minder erg dan verliezen met 3-0 van AZ, vorige week. Jee, NEC… Het was dan ook doodstil rond het stadion. Ach die arme fans (en spelers), dit is wel echt een domper voor iedereen die zo in feeststemming was de laatste weken. Wie weet, hadden ze deze reality check even nodig daar bij onze achterbuurtjes en spelen ze morgen weer een stuk lekkerder.

Wij gaan zéker lekker. Boekjes, boekjes, boekjes en waar ‘t even kan genieten van onze daktuin en van struinen door de stad of in de natuur en blij worden van fijne afspraken. Donderdag gaan we wandelen in de Dierense bossen met een dierbare vriendin van ons (mijn vroegere basisschool leerkracht ‘juffie Jolande’). Dat wilden we al veel eerder doen in januari, maar toen was het ineens berekoud die dag (ja, die dagen bestaan nog, al zijn ze zeldzaam…).

Nu is het volop lente en duiken we dus alsnog dat bos in bij ons oude huissie. En van de week zaten we weer eens bij Philipse buiten. Voor ons is dat HET terras bij warm weer. Lekker koel (volle schaduw) en in de luwte van de binnenstad. Het blijft een heerlijk plekje. Er stond weer een fijn plaatje op en de vitrine met homemade baksels is altijd even verleidelijk. Ik at een appel als lunch thuis en mocht daarna bij Philipse een halve flapperjack en een half plakje bananenbrood.

Morgen gaan we weer overleggen op kantoor bij de 4Daagse. We hebben een heleboel gedaan voor het troostboekje (werktitel) en na morgen willen we een flinke stap gaan maken richting afronding van het boekje. Daarna komt de puntjes-op-de-i-fase en ja, dan vliegt er alweer een papieren geesteskindje uit. Maar zover is het echt nog niet: eerst morgen weer naar de mensen van 4Daagse communicatie-afdeling en samen door het boekje wandelen. Fijne momenten zijn dat. Het inspireert en helpt ons weer verder op weg.

Er zijn trouwens nog hele leuke wendingen voor het boekje. Zo gaan de twee radiomannen Jan Willem Roodbeen (o.a. JW start op, BNN Vara -NPO Radio 2) en Jeroen Kijk in de Vegte (ook JW start op en o.a. voice over bij RTL Boulevard) ook een bijdrage maken voor ons boekje. Zij maken een video-boodschap, zo superleuk! We zijn heel erg happy met al die mooie bijdragen aan het boekje. Er komt trouwens ook een verhaal in van een ervaringsdeskundige: iemand die de 4Daagse in 1996 niet kon uitlopen maar het jaar daarna juist wèl succesvol finishte. Die persoon is de moeder van een van mijn blog-lezers, dat vind ik ook weer zo leuk!
Wat een vibe, dit boekje… ♥︎

Dan heb ik nu nog wat kook-inspiratie voor je (waaronder ook twee hele maffe tips):

• olijfolie over je vanille roomijs. Ja, echt! Ik kom ‘m nu overal tegen en het wordt gezien als een heerlijke combi. Ik heb ‘m zelf nog niet geprobeerd omdat wij nooit ijs in huis hebben. Maar ik vind het de moeite waard om hier een piepklein bakje roomijs voor aan te schaffen en dit rare idee uit te proberen. Alleen: wel pas als er echt een reden is voor een ijsje. Ik moet mijn eigen opvoeder zijn hoor, anders loopt het gierend uit de klauwen met die zoet-liefde van mij. Dus ik verzin steeds van alles om mezelf te slim af te zijn, haha!
Overigens wordt wel gezegd dat die ijs-olijfolie combi een hype is, maar ik zag een artikeltje uit 2010 waarin het al beschreven wordt. Kijk maar: klik hier.

• bacon van bananenschil. Ik bedoel: die hierboven is al bizar, maar dit…?! En toch ga ik ‘t zeker proberen. Want wij eten geen vlees, maar iets dat misschien een beetje op vlees lijkt in de smaak: jahoor, graag! En het schijnt dat de schil van een banaan bommetjevol zit met goeie voedingsstofjes. Ik las deze bananenschil-bacon truc hier (klik). See for yourself… Ik ga ‘m in elk geval deze week nog maken.

• broodje vakantie (zie foto bovenaan). Deze is verder niks bijzonders, maar gewoon, simpel lekker. Een broodje met brie of camembert en heel veel blaadjes sla. Liefst de ouderwetse kropsla. Misschien vind je er niks aan, maar ik ben met zo’n broodje even terug op vakantie in Frankrijk. Met onze familie. Dan waren we vanaf de camping een middagje op pad met de Renault 4 van mijn ouders. Achterklep open en hup, dan kwamen er een campingtafeltje en een koelbox uit waarmee mijn moeder dan broodjes brie maakte. Verse stokbroden van de Franse bakker, brie van de kaaswinkel en blaadjes kropsla. Vandaag zo’n broodje gemaakt voor de lunch en ik was weer even in Frankrijk. Hoe simpel kan ‘t zijn.

• Gegrilde olijven
Da’s dan weer wat ongebruikelijker. En lekker joh… Gegrilde olijven kocht mijn husband bij de Turkse winkel van de week. Daar halen wij altijd o.a. de olijven, tomaatjes en feta voor de Griekse salade. En deze keer hadden ze dus die gegrilde olijven. Een snoepje, maar dan hartig.

 

 

Mensen dat was ‘m weer, tot de volgende keer!
Fijne zondagavond.
Kiki

 

 

 

 

Hieronder: de avondzon gaf een mega mooie rooie lichtstreep in de kamer. Daarnaast het Kronenburgerpark. Frank Boeijen zingt in zijn prachtige jaren 80 hit Kronenburgpark over de schaduwkant van dit Nijmeegse park, hieronder zie je de zonzijde. Een lentedag als op een ansichtkaart. Het Groetjes uit Nijmegen ontbreekt alleen nog. Linksonder: we waren afgelopen week in de Hatertse en Overasseltse Vennen (daar gaan we graag en best vaak naartoe) en daar is het lentegroen ook al zo feestelijk.