Lente!

Eindelijk kan ‘t weer: lekker buiten zijn! En dan gaan wij natuurlijk met ons trouwe Vespa-beestje op stap. 

Elk zomerseizoen opnieuw staat het hier op ons blog: wij zijn van de mini vakantietjes.

Voor eind mei hebben we een hotel in Maastricht geboekt. Leuk, we verheugen ons erop. Maar we zijn eigenlijk vooral van de nog-meer-ienie-mini tripjes. Ultra kort op vakantie gaan: jep, onze manier!

Gewoon, een middag het helemaal-eruit-zijn-gevoel opsnuiven en wij kunnen er alweer tegenaan. En als het dan, vanwege aanhoudend mooi weer, een aantal dagen achter elkaar zo kan (middagje hier, middagje daar, lekker eten ‘s avonds elders of op het dakterras) dan hoeven wij hartje zomer echt ‘t land niet uit.

De weerkaarten stemmen blij. Aanhoudend mooi komende tijd. Zou ‘t echt?! Voordat wij naar Maastricht gaan, hopen we dan ook vurig dat we al wat ultrakorte Vespa-vakantiefeestjes kunnen vieren. Afgelopen zondag was al een voorproefje, toen reden we met de Vespa naar de Ooijpolder naar een heerlijk stekkie. De Oude Waal is een voormalige hooischuur bij een boerenbedrijf. En de schuur is omgebouwd tot koffie- en lunchplekje. En wat voor een plekje! Aan het dijkje gelegen, zit je op het terras middenin het landschap. Als je op dit terras zit, ben je hop, meteen op vakantie!

De bediening is super hartelijk, het ijs (gemaakt door een boer uit Hummelo) is to die for en ook de Eton mess cheesecake en het hartige wentelteefje waren heerlijk. Het eten maken ze helemaal zelf. Het smaakt ook als home cooking, maar dan van die hapjes waar je zelf te lui voor bent om ze te maken. Het is gewoon heel relaxt genieten daar met een waanzinnig uitzicht pal voor je snufferd. Wij begonnen met koffie en de hapjes op het terras, maakten daarna (meteen vanaf het terras) een flinke, prachtige bloemetjes wandeling over een Boerenlandpad (van Via Natura) en toen we terugkwamen hadden we boerenijs bij de hooischuur.

Kortom: aanrader. We hopen de komende weken dus nog veel vaker lekker rond te toeren en nog meer fijne stekkies te ‘ontdekken’. Op ons lijstje staat voor volgende week in elk geval Baiana bij Bemmel, direct aan de Waal.

Het was vandaag trouwens ook al best fijn in de stad. We streken neer op het terras bij de Blonde Pater. Heerlijke scones met zelfgemaakte lemon curd-room hebben ze daar. Het terras is alleen veel te proppie vol, stom. Het personeel kan er amper nog tussen en laat daardoor herhaaldelijk dingen vallen van het dienblad. Je zit er gewoon te hutjemutje, dat voelt niet lekker relaxt.

Anyway. Hieronder nog wat meer van onze vakantie-voorproefje-kiekjes van afgelopen zondag, waar juist ruimte zat was op het terras, helemaal heerlijk.

Tot de volgende!
Dejan & Kiki

 

 

 

 

 

Foto’s
Bovenaan: Fluitenkruid. Weelderig groeide en bloeide dat op de Boerenlandpad wandeling bij De Oude Waal.
Hieronder:

▼ het Boerenlandpad vanaf het terras, is in de lente een feestje!

▼ Met heel veel bloemetjes…

▼ De hooischuur (van De Oude Waal) die nu koffieplek is. Met beneden aan de achterkant een ijswinkeltje.

▼ Het werd een snoepdagje want thuis sloten we af met buiten pannenkoeken eten. Dat mocht, mits we de dagen erna (nu dus) mega gezond eten. Dat lukt, gelukkig.