Tikkie spannend…

Vandaag is de Gelderse derby  NEC – Vitesse, in de Goffert. Dat vinden we hier een klein beetje spannend…

Niet op de eerste plaats vanwege het duel zelf, maar om wat er daarna (hopelijk NIET) gaat gebeuren. Voor iedereen – voetballiefhebbers, spelers, stad, tegenpartij + aanhang- en zeker ook voor onze woon-bos-park-omgeving, hoop ik dat het deze keer niet wéér uit de hand loopt in hevige rellen.

We hebben gezien hoe dat er 2 jaar geleden uitzag. Wij wandelden namelijk met Freek door het Goffertpark waar voetbalfans en supporters zich verzamelden bij het Gofferstadion, voorafgaand aan de match. Dat ging allemaal in een gemoedelijke sfeer. Totdat we een cluppie agressieve types aan zagen komen. Trappen tegen bomen, bierblikjes tegen bomen smijten, schreeuwen, er onherkenbaar uitzien met zwarte hoodys: je zag al dat er shit aan zat te komen. Na afloop was het dan ook flink mis.

De zorgen om hoe het dan deze keer zal gaan, leven niet alleen bij ons. Maar laten we hopen dat het nu echt gewoon een spannende wedstrijd wordt, zonder ellendig gedoe. NEC heeft de laatste jaren niet meer van Vitesse gewonnen en natuurlijk hopen wij dat dat dit keer wel eens lukt. Maar het spannende zit ‘m voor ons omwonenden (en voor veel meer Nijmegenaren) toch voornamelijk in de vraag ‘gaat het rustig en acceptabel blijven?’. Als dat zo is, heeft Nijmegen al heel veel gewonnen: een Goffertpark dat heel blijft en een moraal die fris blijft.

Gistermorgen hoorden we de supporters steun-actie-meeting met de spelers, die hun laatste training in gingen voor deze Gelderse derby. Vuurwerk erbij, gejuich. Ze hadden vanuit de ‘sfeergroep’ (zo noemen ze de groep die grote spandoeken maakt en zich daar helemaal in uitleeft) een giga spandoek opgehangen op het veld met een tekst erbij:

(de foto heb ik uiteraard niet zelf gemaakt maar komt van NEC facebook)

Ik vind ‘m creatief en origineel, prachtig gemaakt en met een lekkere knipoog!
Laten we -in de naam van de club, de stad en de heilige Goffert- dan ook maar vurig hopen dat het in pais en vree mag verlopen straks.

Goodluck, Nijmegen…
Kiki