Tijd voor warme wijn

Vrij. 3 januari 2020

Bah, wat is het ongezellig buiten…
‘Lekker binnenblijven en een pannetje warme wijn maken’, zeiden we tegen elkaar. 

Die warme wijn (een soort gluhwein) maakten we voor ‘t eerst van witte wijn. Vorige maand geproefd op de kerstmarkt in Duitsland met een vriendin, en dat was goed bevallen. Omdat het een fris en fruitig nieuw jaar is, wilden we nu zelf ook deze lichte variant maken. Het is meteen ook een handige test voor zondag, als we vrienden Annelies en Pavel aan tafel hebben en alsnog het nieuwe jaar gaan vieren (Annelies gaat gelukkig al veel beter!). De witte warme wijn is wat ons betreft perfect voor feestelijke momenten, aanrader dus.

Recept witte warme wijn
Neem voor ruim 8 glazen, 1 fles witte droge wijn, doe deze in een pan en vul de lege fles wijn met water. Doe dat bij de wijn. Toevoegen: 2 kaneelstokjes, 2 stukjes verse geschilde gember van ± 1 cm, 1 citroen door de helft met in beide helften 2 kruidnagels gestoken, 1 zakje vanillesuiker, zoetstof naar smaak (wij gebruikten stevia).
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten heel zachtjes pruttelen. Draai het vuur uit, haal 1/2 citroen eruit, en alle kruidnagels. Laat de warme wijn een uur rusten. Voor het serveren: even opwarmen, de wijn zeven en dan in feestelijke, hittebestendige glazen doen.  Een schijfje citroen maakt het extra feestelijk. Proost! 

Allemaal een fijn (eerste 2020) weekend gewenst.
Dejan & Kiki