Te warm

Woensdag 12 augustus 2020

Effe een korter bericht. 

Ik heb geen puf om een langer blogje te maken, ook niet om een recept te schrijven dat ik beloofd had, wij zitten hier nu in de ‘hoe overleven we deze hitte-stand’. Dat gaat nog net goed, maar veel meer actie zit er ook niet in. Dat het einde van de heftigheid in zicht is, maakt ons dolgelukkig. Mijn lijf is lastiger dan een paar dagen geleden (ontstekingen in schouders en voeten en handen) en ik probeer zoveel mogelijk in de rust te blijven, samen met onze beestenkinders en mijn husband.

Vriendinnen die ik spreek, de buurtjes hier; allemaal gaar. Meer dan gaar. Het is extreem, het is niet wat we gewend zijn hier, en het is gewoon nog een extra fysieke belasting als je normaliter al hard moet werken om fysiek een beetje comfortabel te blijven.
Maar het is zoals het is, en we passen ons vrij goed aan aan: siësta leven, geen ambities hebben nu.

Foto boven: onze roosjes. Ze houden van de hitte, en ze stralen. Mooie lieve kitch. Da’s dan een troost. We zijn trots op ons terras. Foto’s hieronder: weer de bloempjes, en Dejan maandagmorgen op een terrasje in de stad. Bij Airro Balto streken we neer. Best een leuk plekje. Haalt het wat kwaliteit, originaliteit en sfeer niet bij onze favoriet Philipse vinden wij, maar die was nog dicht. Airro Balto was al vroeg open, fijn. We kochten veel nectarines, aardbeien en groente op de markt en waren thuis toen het te heet werd buiten.

We laten momenteel lekker voor ons koken en bestellen eten dat bezorgd wordt. Gisteren poke bowl en sushi, vandaag frietjes. Daar maken we zelf wel een uitgebreide salade bij met komkommer, tomaat, paprika, perzik, witlof, nootjes en een pittige kerrie-yoghurt dressing met cayennepeper.
Zo. Heb je stiekem toch een eettipje van me gekregen.

Hou je goed als je ook tot de ‘gaargekookten’ behoort, en als je juist geniet van dit weer: lucky you, lekker genieten. Wij gaan weer verder met siësta houden, nog 2 dagen. Daarna…de heftigste hitte eruit, weer een beetje ademruimte. Weer op de Vespa, weer gewoon in bed slapen ipv in de woonkamer, eindelijk beginnetje maken met de werkkamer werkbaar krijgen.
Kijk er zo naar uit…!

Vanuit Nijmegen; keep it cool, hou nog even vol en denk aan de verkoeling die komen gaat.
Kiki


#Hittegolf

#Aanpassen
#Geduld
#Siesta
#Zomer2020