Struinen door de heuvels

Voor wie niet van wandelen houdt, niet van hoge heuvels en ook niet van de schoonheid van de seizoenen: dit blogberichtje effe lekker laten zitten.

Maar ben je net als wij graag aan de slenter, liefst met het buitenlandgevoel (= vakantiegevoel) er gratis bij, dan heb ik een hele mooie wandelroute voor je. Wat zeg ik: een van de mooiste wandelroutes van ons land, volgens wandelfanaat FrankWandelt. Want de N70 is een wandelroute door het Rijk van Nijmegen, en de route is spectaculair. Super heuvelachtig, met fantastische vergezichten (we konden onze oude woonomgeving de Veluwezoom zelfs zien liggen in de verte, toen we boven op een hoge heuvel stonden) en avontuurlijk met intensieve klimmetjes.

Wij deden een stukje van de N70 gisteren, en ‘stapten erin’ bij Beek-Ubbergen.
De heftigste klimmen hebben wij wel een beetje proberen te vermijden want mijn reuma is erg ongezellig aan het doen. Ik merk dat ik echt weer een infuus moet, maar dat kan niet voordat ik gevaccineerd ben. En dat vaccineren is een wat complexer verhaal in mijn geval (daar schrijf ik nog wel over, verhelderend gesprek gehad met klinisch immunoloog-allergoloog, met een soort van plan van aanpak  in deze).

Anyway: wij wilden niet de grote route met de hele hoge klimmen doen maar uiteindelijk zaten er toch nog een paar heftig steile ‘bergen’ in, en dat was super pittig. Never the less…wat is dit een wonderlijk mooi gebied, wat is het fantastisch binnen bereik voor ons, en wat gaan wij hier gauw terugkomen!

Zoek ‘m maar op als je van wandelen houdt en je, bij gebrek aan buitenlandreisjes nu toch even helemaal hartstikke op vakantie wilt wanen. De N70 wandeling door het Rijk van Nijmegen

Hieronder de foto’s van gisteren. Foto bovenaan: op de Ravenberg (tijdens ons stukje N7o wandeling gisteren) kwamen we een lief gebakje tegen voor de vogels. Waarschijnlijk nog van de koude winterweek 2 weken terug.

Vandaag struinden wij bij Molenhoek over de Mookerhei, het was opnieuw een fantastische middag. Daarvan binnenkort wat foto’s + een link naar wandelroute’s voor daar.
Voor nu gaan we eten koken en terras-happen.

Vanuit Nijmegen: fijne avond. 
Kiki

#Struinen
#RijkVanNijmegen
#Woneninhet’Buitenland’
#N70
#HoeraHeuvels!
#Voorjaar
#Seizoenenmeisje
#Wandeltips

De Veluwezoom aan de horizon (en vanaf die Veluwezoom keken wij vaak naar de heuvels van het Rijk van Nijmegen, waar vandaan deze foto gisteren is genomen) 

We probeerden weer eens een selfie te maken maar traditiegetrouw lukte dat niet zo (mijn schuld, ik probeerde de foto’s te maken en ben een selfie-non-talent).