Straks…

Maandag 15 juni 2020

Straks als we verhuisd zijn en een beetje geland, dan mag ik weer. Koken voor ons 1e keukenschriftje, koken voor onszelf, voor vrienden (als het goed weer is om op het dakterras te zitten) en lekker rommelen in de keuken! Ik kijk er nu al naar uit…

Ik heb super veel zin in broodbakken! Dat was precies zo toen we gingen verhuizen van Amersfoort naar Dieren. Ik heb toen een paar dagen na de verhuizing al een brood gemaakt. De geur van zo’n knapperige, warme versgebakken bol, maakt van een nieuw huis meteen een thuis (de bol hierboven maakte ik een tijd geleden al).

Momenteel is koken hier bij Boslust-Boomhut niet de eerste prioriteit meer. We eten gezond, dat wel, maar veel spullen zijn al ingepakt en dus zijn onze maaltjes een beetje primitiever. Maar vandaag heb ik, al improviserend, toch wel een mooi maaltje gemaakt weer (denk ik). Het is al klaar want straks komt vriendinnetje Annelies, zij eet mee, en dan is het fijn om niet lang meer in de keuken te hoeven staan.

Ik maakte bulgur. Eerst droog geroosterd in de koekenpan, daarna heb ik er, a la risotto, steeds wat water bij gedaan en de bulgur het water laten opslurpen voordat ik nieuw water toevoegde.
Intussen stoofde ik 1 aubergine, tomaatjes (veel!), 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 8 groene olijfjes in ringen en 1 groene paprika, samen in een grote pan. Ik maakte het prutje op smaak met kaneel, zout, chilipeper, scheutje agavesiroop, scheutje citroensap en citroenrasp (of eigenlijk: 2 stukjes schil van de citroen, want de rasp was al ingepakt). Dit alles lekker laten pruttelen en je hebt een heerlijke hap! Beetje tajine-achtig. Maar dan in de wok, want ook de Tajine was…juist: al ingepakt.

Ik maakte er ook nog een toetje bij van Griekse yoghurt (stevia-gezoet) met citroenschilletjes en vanille-essence. Bovenop deed ik kruimels van een Luikse wafel.
Alles was geïmproviseerd want we zijn de voorraadkast aan het leegmaken (dat wat nog open was en nog in de koelkast lag). Maar het wordt een prima en gezond maaltje en ik vind het fijn dat Lies ervan komt mee smikkelen.

En nu eerst nog een koffie en dan hup! aan het werk. Gauw verder met inpakken.
Ciao, tot gauw. 
kiki