Stilte voor de storm

Buiten herfst, binnen voorjaar.

Wij zijn druk met van alles vandaag, maar houden intussen natuurlijk ook de weerberichten een beetje in de gaten. Het gaat spoken, als we de weermeneren en -mevrouwen mogen geloven (en waarom zouden we dat niet doen). Vooral aan de kust en in het noorden schijnt het heftig los te gaan, maar ook in het binnenland verwachten ze hevige windstoten.

Ons dakterras ligt op de bovenste verdieping en dat heeft heel veel voordelen (zoals het feit alleen al, dat het daardoor een dakterras is). Maar een nadeel is dat het er windgevoelig is. Dus we hebben de spullen zoveel mogelijk stevig bij elkaar vastgezet en de planten en bomen naar een hoek bij de schutting geschoven.

En nu maar hopen dat er niet al teveel ellende wordt veroorzaakt door ‘Eunice’. Vooral de mensen in de gebieden met code rood wens ik heel veel succes en sterkte en géén schade.

Op de foto bovenaan: buiten is het herfstig en onstuimig (met regendruppeltjes op de foto die ik er natuurlijk zelf in heb geknutseld), binnen glimlacht al een toefje voorjaar. De wens is de vader van de gedachte, ik vermoed dat ik niet de enige ben die verlangt naar dat vriendelijke, zachte zonnetje. Ik hoop dat deze storm de grijze nattigheid wegblaast en ruim baan maakt voor lichte lucht en vriendelijke dagen.

En ook hoop ik enorm, dat de 2 prachtige, hele hoge dennenbomen die je op de foto aan de rechterkant ziet, trots en stoer overeind zullen blijven vandaag. We hebben tijdens de storm van 2018 (toen we nog in Dieren woonden) in totaal 22 dennenbomen achter onze tuin zien sneuvelen, waarvan er 1 hele grote zware, recht op ons huis af kwam (terwijl wij belden met 112 omdat we zagen dat ie op omvallen stond). De val werd gelukkig gebroken door de carport van de buren. Die avond is de brandweer 5 uur lang bezig geweest de boom zo te zagen dat ie voorlopig veilig bleef liggen zo. Ook zagen we tijdens een zomerstorm voor ons huis een berk op een rijdende auto vallen. Ook toen geluk: de inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Iedereen veel geluk gewenst dus maar gewoon, voor dit weekend.

En wie weet valt ‘t mee en zijn we gewaarschuwd voor een spook dat maar een spookje bleek.
Zegt ze naief… Laten we ‘t in elk geval hopen.

Pas op jezelf, heb ‘t goed en hou ‘t heel.

Ciao, 
Kiki