Sinterklaasdag

Pakje hier grapje daar; rijmen, knutselen, grinniken maar!

Hier in onze Nijmeegse boomhut hangt een lekkere sinterklaas vibe, ha!
We hebben al wekenlang het sintfeestje gevierd met allerlei guitige dingen en soms een cadeautje.  Vanavond de finale. Er is sinterklaaslekkers: marsepein, banketstaaf, choco letters en gluhwein die nu bisschopswijn heet, omdat er sinaasappel doorheen gaat. Hieronder zie je diverse lekkere winterdrankjes, uit ons winterboekje van 2011. Daar staat ook bisschop(swijn) bij. Misschien lekker om nog te maken voor vanavond?

Wij maken voor vanavond ook nog wat andere hapjes en hebben nog een laatste knutselwerk met gedicht voor elkaar klaarliggen.

Freek Frummel betrekt zichzelf bij het sintgebeuren in huis, die ‘waakt’ namelijk over de sinterklaashoek, zoals je ziet. Ook ligt hij op de grond heel braaf te kijken (terwijl hij intussen aanstalten maakt om het laptopsnoertje gezellig in de bek te stoppen). En verder besnuffelt hij alle cadeautjes eerst, voordat wij ze mogen openmaken, ha!

Het was een fijne sinterklaastijd en ja, ook wij kunnen niet meer wachten: morgen slepen we de kerstboom hier de hut in. Die staat al op het terras te wachten, in een grote bak met hydrokorrels en grond. Want het is onze missie dat de boom elk jaar als kerstboom naar binnen gaat. Een recycleboom dus. Het was een dure boom, een hele mooie ook en vooral een sterke soort die goeie kansen heeft om te overleven en die bekend staat om z’n sterke dennengeur.

Maar dat is morgen, nu is nu: sinterklaasdag!
We hebben er ook vandaag alweer een paar grapjes op zitten vandaag, zoals knutselfrutselcadeautjes voor elkaar en gedichtjes. Dingen zelf maken is dikke lol, vinden we hier. Op de fotocollage hieronder een paar zelfmaak cadeautjes die we elkaar gaven + een lief gedichtje van Dejan eh…sint! Je ziet een adventskalendertje (rechtsboven), sinterklaasvlaggetjes, een beweegbaar tafereeltje van het sprookje de notenkraker en de muizenkoning (zie dit eerdere blogbericht). En mijn schoen werd voor mij gezet vanmorgen (dat gold trouwens ook voor de slof van husbandlief).
Kortom: sint fun in da house!

We maakten als ontbijt nu eens een keer de soep van de dag die op de soepkalender staat die al jaren in onze keuken hangt: pepernotensoep van sinterklaas. Lekker. Je ziet ‘m helemaal bovenaan. Als je er een beetje custard doorheen doet (± 1 eetlepel even tot papje roeren met 3 el melk) dan krijg je sinterklaasvla. Dat hadden wij als ontbijt vanmorgen. Het is een ware suikeroverdaad vandaag maar het mag. Voor een dag.

Rest mij nog een bericht van Sinterklaas door te geven aan al mijn lezers, en iedereen alvast een fijne avond te wensen. Ook als je niks aan pakjesavond doet natuurlijk! En voor morgen (voor who cares) een mooie 2e adventszondag, dat ook.
Kiki.

✉️ Wil je reageren op dit bericht? Mail naar info@kiki-dejan.nl

Van Sint Nicolaas…

Jongens en meisjes, het is me toch wat
de spooky pandemie legt steeds alles maar plat
Horeca, kunst, sport en ook spel
behalve de winkels, die mogen dan wel

Maar verder is het een droevig verhaal
van een crisis die pijn doet, bij ons allemaal
En dat is te merken, ook voor mij – jullie sint
ik kan geen kant op nu, ik zie dus geen kind

En toch. Toch lieve mensen, groot en ook klein
er is iets dat me hoop geeft, daarvan zeg ik: ‘da’s fijn’
Ik doel op een eigenschap die ik met regelmaat zie
en dat komt dan toch ook door die k…t pandemie

Wat ik waarneem via kranten, radio en de tv
dat is dat de meesten nu dealen ermee
Zo goed en zo kwaad als dat dan lukken kan
zeggen veel mensen inmiddels: ‘we maken er wat van’

Binnen grenzen, binnen kansen en vooral met beleid
wordt er gevierd en gespeeld, dankzij creativiteit
Dus vier nu ook mijn avond, maar: wat je ook doet
ik beloof jullie plechtig: alles komt goed.

Voor de laatste keer in dit rare jaar: