Sfeer voorproeven

De Vierdaagse begint dinsdag maar de Vierdaagsefeesten zijn vanmiddag van start gegaan. Wij konden gistermiddag even lekker voorproeven. Van Nijmegen als giga festival-in-opbouw rondom 4 dagen wandelen, 7 dagen feest met 1,5 miljoen bezoekers en 1000 optredens op meer dan 40 podia.
Wàt een stad. 

Ik heb de Vierdaagsefeesten zelf ook wel bezocht: het is fantastisch. Een groot feest in de stad maar ook zo, zo, zooooo druk! Daar ben ik de laatste tijd veel minder goed in: mezelf bewegen in massale drukte. Wèl willen we morgenavond De Waal in Vlammen zien (het vierdaagsevuurwerk dat van oorsprong bedoeld is om de wandelaars -die een paar dagen voordat de Vierdaagse begint arriveren in de stad- te verwelkomen). Het moet magisch mooi zijn, zo bij de rivier. Als het weer het toelaat, willen we dat graag meemaken, morgenavond.

En verder gaan we deze week langs de wandelroutes staan, waaronder natuurlijk langs de Via Gladiola vrijdag, bij de intocht van de wandelaars.

Gisteren waren we in de stad en kregen we een heel mooi beeld van het festival in opbouw. Het is enorm allemaal (het grootste vrij toegankelijke evenement van het land). De sfeer in de stad was er een van intense bedrijvigheid -overal mensen aan het werk om de boel op tijd af te krijgen- maar ook: de stilte voor de storm. De terrassen lagen er wat verlaten bij. Maar vanaf dit moment, zullen er elke dag t/m vrijdag 1,5 miljoen mensen in de stad zijn om te genieten van de Vierdaagsefeesten.
Wij genoten dus gisteren juist van die stilte voor de storm.
Kijk je mee?

Goed weekend!
Kiki


▲ Groen en oranje, de kleuren van de Vierdaagse. En de Vierdaagsevlag, overal in de stad te zien. Ook aan ons balkon hangen Vierdaagsevlaggetjes. Ze vallen alleen vanaf de straat niet echt op, we wonen te hoog, oh oh!

▲Bij de Kaaij, een cultureel terras bij de Waalbrug, staat een rij food trucks te wachten om in actie te komen.

▲Gladiolen! En banners, nog meer vlaggen en slingers▼

▼Aan kleur geen gebrek!

▼Overal podia, tentjes en karretjes met medewerkers die rondrijden met spullen 

▼Bij de Kaaij zijn ze er klaar voor

▼ We genoten van de rust aan de Waalkade. Na het struinen door de stad, wilden we gaan eten bij eetbar Paradiso. Maar man, wat was ‘t daar warm! Echt benauwd binnen. Toen we net zaten en er pal achter ons aan tafel een groepje van 6 gillende dames plaatsnam, dachten we: koekoek, lekker wegwezen hier, haha! Maar gelukkig is Paradiso ook een traiteur. Dus kan je je eten uitkiezen bij het winkelgedeelte en mee naar huis nemen. Dat hebben we gedaan. Thuis een lekker muziekje opgezet, Limoncello spritzer gemaakt en genoten van de kookkunsten van Paradiso. Zalig!