Rollade met chocolade en gemberkoekjes met honingmousse

Vandaag hou ik het een tikkeltje korter. Ter compensatie voor gisteren (sorry mensen, dat was weer veel te uitgebreid).

Ik hou het trouwens ook korter omdat wij ‘geheel onverwacht’ op pad gaan straks.
I ❤︎ improviseren!

Morgen zouden wij eind van de dag naar museumpark Orientalis, voor festival Feest van Licht. En Maartje, allergrootste Freek-fan zou komen oppassen. Maar alles ging dicht, ook Orientalis en wij konden ons geplande bezoekje vervroegen naar een week geleden. Toch wilden wij Maartje en Freek hun gezelligheid niet afpakken (die liefde is namelijk zeer wederzijds tussen hen) en wij planden daarom een stadsuitje voor morgen. Samen even op de Vespa wafels eten bij Mi Barrio, het kerstmenu bestellen daar en dan even wandelen naar de binnenstad voor lichtjes in de straten, een afhaalhap en voor het hert aan de Waalkade.
Het verlichtte hert. Op een lege, stille Waalkade.

Maar ‘t gaat gieten morgen, en Maartje kan straks ook komen oppassen dus hup, de plannen werden weer aangepast: wij gaan zometeen op pad en Freek en Maartje hebben een feestje voor twee. Meneer heeft minstens 2 uur in zijn tentje in de woonkamer liggen tukken, dus die is klaar voor lekker feestebeesten.

Het lichtpuntje van vandaag

Dat is er een van gisteravond op tv: Even tot hier van Jeroen Woe en Niels van der Laan. Heb je misschien wel gezien en als niet: kijken! Word je vast blij van. Ja, niet van de onderwerpen (corona, lockdown, oudejaarsconference en corona) maar je wordt wel blij van de energie en de briljante humor van die gasten. Na afloop haal je toch wel even lekkerder adem dan ervoor. Lachen om ellende, ook die van jezelf, en intussen ook even fijn op de feiten worden gedrukt met veel knipoog en goeie vondsten: niks heerlijkers dan dat in tijden als deze.

Kerstmenu eigenwijs

Vandaag het hoofdgerecht en de toet uit ons kerstboekje 2016. Rollade met chocolade en een toet met rozemarijn. De wereld op z’n kop, ha! Dat is ie toch al, kan dit er ook nog wel bij.

Voor de vegavrienden onder ons: die rollade kan je ook best lekker vegetarisch maken. En dan nog is de chocosaus er volgens mij een goeie bij. Ik durf het wel: een ‘rollade’ met zoete aardappel en o.a. geitenkaas en amandeltjes met choco-tomatenjus. Dit is een recept voor een vega alternatief voor rollade: vega wellington, uit de Volkskrant. Hieronder het originele recept uit kerstboekje, dus wel met vlees (wat waren wij fout toen, oh oh…).

Op de rechterpagina een lekkere simpele kersttoet: honingmousse met rozemarijn. Spannend toetje en toch ook zo klassiek, ergens. De slagroom maakt het fluwelig zacht. Aanrader ook. Met de kant en klare kaneelkoekjes is het een heerlijk dessert, maar wil je echt alles zelfgemaakt dan zijn deze gingerbread cookies er (voor het knappertje) ook fantastisch bij. Ik maak ze al jaren en ze lukken altijd. De koekjes op de foto bovenaan bakte ik vorig jaar. Meneer Boslust en ik zijn er dol op! Niet alleen wij trouwens, ook bezoek snoepte er elk jaar heerlijk van mee. Wel zo gezellig en verstandig natuurlijk.

Nou, hier laat ik ‘t dan maar bij voor vandaag.

Een fijne 4e adventszondag gewenst, de laatste voor kerst. Deze ‘andere’ kerst. 
Tot morgen, dan met de afsluiter van het eigenwijze kerstmenu. 
Kiki.

#DedonkeredagenvoorKerst
#Kersttijd
#Adventstijd
#Coronatijd
#Evenoppad
#FreekFrummel
#Inspiratie
#Lichtpuntjes