Recept

Maandag 21 okt. 2019

Zaterdag bakdag!

De gevalletjes hierboven zijn heerlijke -en niet al te slechte- kaneelbroodjes. Ik bakte ze zaterdag (zaterdag is vaak een bakdag) en heb het recept, dat komt van Chicks love Food, iets veranderd. Het aangepaste recept vind je onderaan, die van Chicks love Food hier. Dat aanpassen deed ik trouwens door er een klein beetje agavesiroop en vanille-essence aan toe te voegen. Maar dan nog is wat erin gaat aan ‘slecht spul’ (kokosolie, agavesiroop) niet veel, zit er ook niet veel vet in en geen gewone suiker. Bovendien heb ik volkoren speltmeel gebruikt, waardoor ze vezelrijk zijn. Ze zijn zalig!
Maar, vinden wij van Boslust, nòg lekkerder met een siroop van…

het sap van 1 sinaasappel en 2 mandarijnen met een scheutje agavesiroop (echt maar weinig nemen), een paar druppels vanille-essence + een snuf speculaaskruiden en het rasp van die twee mandarijnen + die ene sinaasappel. Dat alles 10 minuten laten inkoken en over de broodjes gieten.

De siroop improviseerde ik er zelf bij, ik hoop dat ik alles goed onthouden heb…
Het geheel is perfect voor deze tijd van het jaar en voor in de winter. Om extra feestelijke (en toch nog gezonde) kaneelbroodjes te maken, kun je de banaan vervangen door bijvoorbeeld rozijnen, noten en cranberry’s.

Voor de verandering heb ik het baksel maar eens netjes uitgewerkt in een serieus recept, jaja, en zelfs in een heus ‘vormpje gegoten’. Dat leek me wat werkbaarder en gezelliger, ha! Ik ben van plan dat vaker zo te doen, minstens elke week een. Volgende week is de herfsttaart aan de beurt die ik voor mijn bijna jarige husband ga maken.

Als ik trouwens die husband -de enige ECHTE vormgever- dit recept had laten ‘lay outen’, had het er natuurlijk professioneel uit gezien, en nu is het gewoon grappig. Maar ik oefen een beetje en samen vonden we dit al best acceptabel.

Ik wil bij de recepten ook steeds een ‘logootje’ zetten voor de moeilijkheidsgraad. Deze kaneelbroodjes zijn super makkelijk maar de herfsttaart die ik ga bakken voor de verjaardag van meneer Boslust, is best bewerkelijk en dan weer géén makkie.

Anyway, hieronder dus het recept van de kaneelbroodjes. Succes en hap ze, als je ze maakt!

Ciao, tot gauw.