Plaatjes van blaadjes & een kort praatje

Ze zijn mooi in de bomen, dwarrelend door de lucht en ook daarna nog.

Herfstblaadjes zijn soms kleine kunstwerkjes met hun kleuren, randjes, vlekjes en plekjes. Ik vind de herfst een feestje en verwonder me elke dag over van alles. Het wonderlijkste seizoen toch wel, wat een cadeau dat we dat hebben!

Met die gedachte ga ik graag het weekend in.
We krijgen beide dagen bezoek (morgen koffie, zondag lunch), altijd gezellig. Maandag wordt boekje-werk-dag + onze ‘daktuin’ opruimen voor de winter. En dinsdag mag ik eindelijk weer: koken voor mijn maandelijkse kookproject, na een pauze van ruim 3 jaar ofzo. Een gezellig knus cluppie schuift aan (ik kook voor 7), fijn!
Tof om oude dierbare projecten weer terug te hebben.

Speaking of… Wij pakken na een paar jaar pauze ook de draad weer op met het blij maken van een kind. Geen weekendpleegzorg meer, dat hoofdstuk hebben we afgesloten. Maar we hadden ons een tijd geleden aangemeld bij Buurtgezinnen. Daarna heeft dat weer een tijd stilgelegen, maar Buurtgezinnen gaf afgelopen zomer aan ons graag binnenboord te houden. Er volgde een heel leuk gesprek en het ging daarna super snel. Er bleek een mooie match te zijn met een moeder en haar kind van 8 jaar. Met de ouder hebben we al kennisgemaakt en dat was een heel fijne ontmoeting. Volgende week ontmoeten we onze toekomstige ‘eregast’, het kind zelf.

Buurtgezinnen heeft een andere, veel lichtere insteek als pleegzorg en dat is precies wat wij al hoopten. We staan, samen met onze eigen beestenkindjes, vol enthousiasme klaar om weer een kind blij te maken met een warm, speels, creatief plekje, waar het hopelijk graag naartoe zal gaan. Ook interesse? Kijk hier.

Tijd voor weekend. Heb ‘t goed, geniet van de herfst.  
Kiki

(Foto’s komen uit mijn eigen foto archief. Bovenaan: blaadjes die we in de straat vonden, op een kastje. Hieronder: herfstblaadjes in onze tuin in Dieren)