Wat hebben die twee met elkaar gemeen?
Allebei fris gekleurd en heerlijk!
Vanmiddag struinden we weer es door het Goffertpark -dat doen we vaak, wonend aan de rand ervan- en met de zon erbij op al het verse lentegroen, was ‘t een feest. Vooral van berkenbomen worden wij ontzettend gelukkig. Het zonlicht dat zo mooi speelt met de zilver-witte bast, de lichte kleine blaadjes die dansen in de wind, een echte lenteboom. Alhoewel de berk in de herfst ook geweldig is met al z’n bladgoud!
Dat feestje, dat geldt trouwens ook voor de zelfgemaakte pickeltjes die een weekje in de pers hebben gestaan en nu extra lekker zijn. De komkommer smaakt een beetje als augurk, de paprika een beetje zoet, het pepertje extra pittig. Heerlijk door een salade of gewoon op je bammetje kaas. En zondag eten wij ze bij ons sticky tofu maaltje (link naar recept in blogbericht van gisteren).
Wil je ook groente fermenteren? Kijk eens hier en hier .
Leuk om te maken, lekker om van te snoepen, grappig om weg te geven en ook nog eens heeeuuul gezond!
Maar nu gaan wij snoepen van iets anders: peccorino met verse vijgen, jeuh!
Fijn weekend.
Kiki