Paasfeestje voor 5

Vrijdag 10 april 2020

En huppettuppetup, is het alweer bijna Pasen… 

Wij hadden paasplannen met gasten aan tafel -vrienden Annelies en Pavel zouden zondag uitgebreid komen brunchen en mijn nicht Judit zou 2e paasdag onze kant op komen- maar die plannen hebben we gecanceld. Geen bezoek, Pasen in isolatie. Ik hoest al minder maar nog steeds wel wat. Dus ik ga sowieso anderen het risico niet aandoen, en daarbij zijn wij consequent met het opvolgen van het advies aan ons, om gewoon geen bezoek te hebben in huis.

En dus vieren wij Pasen in onze eigen kleine fluffy family. En dat is ook een feest want we hebben heerlijke beestekindjes waar we naar kunnen blijven kijken, mee kunnen blijven kroelen, spelen, babbelen en knuffelen (Dejan en Freek vanmorgen hieronder op de fotocollage). ❤︎  De beestjes verdienen dan ook wel iets extra’s met Pasen. Freek krijgt zijn spinaziesnoepjes bij het paasontbijt, katertje Jasper krijgt soep (jaja, houdt ie van) en kippetje Fiep een groenteschotel om te pikken en te scharrelen. Verwende lieverdjes.

Jasper was trouwens al een paar keer bezig om de zorgvuldig versierde eitjes uit de paastakken te meppen zoals je ziet op de fotocollage, oh oh! Die vermaakt zich wel komende dagen…En is het niet met eitjes slaan, dan wel met Freek. Die twee weten van geen ophouden bijna. Alleen: Freek is nog piepjong en Jaspertje is een senior meneer. Dus die neemt gelukkig regelmatig een pauze en houdt dan een lange siësta. Soms lekker in het zonnetje in de tuin. Dat vindt Freek lastig te begrijpen: waarom spelen we niet? Maar ‘s avonds slapen ze steeds vaker tegen elkaar aan naast (en soms ook op) ons bed.

Zelf gaan we ook snoepen dit weekend. Van een uitgebreid paasontbijt dat bezorgd wordt, een maaltje met asperges, ei, peterselie, boter en krieltjes en op dag 2 maken we een hapjestafel ‘s avonds. Met gegrilde visspiesjes, zalmsalade, bruschetta tomaat en bruschetta rucola, verschillende soorten olijven, kaasjes, gevulde pepertjes, bubbeltjes erbij, kaarsen aan, zin in! Maar ook in: kleine wandelingetjes maken (bij ons in de wijk langs de bosrand is heerlijk rustig nu), mooie muziek luisteren, lezen, in de tuin ontbijten. Even niet met de projecten bezig zijn maar alleen maar gewoon een beetje ‘paasvakantie’ houden.

Er hangt een lichte lentepaassfeer in huis • De tuin zwemt weer in het zonlicht • Bladknopjes ontploffen ineens en geven ons uitzicht overal wolkjes fluoriserend groen • We kregen wéér een lief kaartje door de bus van een postbode (van de vrijdag bezorger deze keer) • Er kwam ook nog een lief briefje van de zorginstelling waar wij de herinneringenboekjes voor (en mee) maken • We missen wat er niet kan zijn (Pasen met dierbare gasten) maar kunnen waarderen wat er wèl is (ons familietje, wij samen) kortom: hier bij Boslust gaan we deze (toch wel surrealistische) paasdagen liefdevol tegemoet.

Fijne dagen, blijf gezond. 
Kiki

🐣🐓🌷🐇🌞🍓🥚🥐 🐣🐓🌷🐇🌞🍓🥚🥐 🐣🐓🌷🐇🌞🍓🥚🥐 🐣🐓🌷🐇🌞