Paarse pret en pannenkoeken

Zaterdag 24 aug. 2019

De familie Boslust woont prachtig aan de Veluwezoom en moest met eigen ogen gaan zien dat de Posbank weer in bloei staat.

De veelbelovende kiekjes op Facebook waren uitnodigend. Zelf waren we ‘onze Posbank’ eigenlijk een beetje vergeten dit jaar, ook doordat de heide vorig jaar door de extreme droogte niet bloeide. Hoe leuk is het dan dat je er door de toeristische prachtplaatjes van anderen die hier niet wonen, op geattendeerd wordt dat ‘onze heuveltjes’ dit jaar wel weer paars kleuren?!

Dus wij hup, op weg naar een paar dorpen verderop, om te gaan koekeloeren.
En jahoor, het was prachtig paars.

Maar toch…niet zo pimpelpaars als andere jaren, vorig jaar uitgezonderd, toen bloeide er helemaal niks door de droogte. We mogen dus niet mopperen, wij van Boslust, maar we konden goed zien dat onze heideheuvels het niet makkelijk hebben.

Omdat het filerijden is in het centrale deel van de Posbank (het blijft een toeristische trekpleister), bezochten wij de Posbank (dat officieel Herikhuizerveld heet) via een andere richting. We hadden een super mooie looproute er naartoe, dat was genieten. En we waren zielsgelukkig dat het zowel Dejan (met herstellende gescheurde enkelbanden) als mijzelf (met reuma-onrust) en Freek (onze hondenhummel die nog te jong is voor grote afstanden) lukte om zo’n stuk te lopen, met klimmetjes erbij en op ‘ruig terrein’.

We werden ook nog getrakteerd op een stukje landelijk met vergezichten.

Op de terugweg zouden we lunchen bij het bezoekerscentrum (Veluwezoom) maar we wilden de heftige drukte vermijden en dus wandelden we naar Pannenkoekenhuis Strijland. Daar aten we ooit eerder en toen waren we bepaald niet enthousiast. Dit keer probeerden we het weer eens, en was onze ervaring het tegenovergestelde. Heerlijke pannenkoeken, lekker relaxt zitten (binnen, ze hebben geen terras maar dat scheelt wel een hoop wespengezeik), aardige bediening en voor Freek waren ze al helemaal lief, voor hem kregen we twee heerlijke hondenkoekjes op tafel gelegd.

Tevreden keerde familietje Boslust huiswaarts en thuis zaten we alledrie lekker rozig moe te wezen. Een fijne dag!
Vandaag komt vriendinnetje Anette een dag deze kant op. We gaan ff op pad met z’n tweeen en vanavond steken we de houtkachel aan om onze favoriete vega hamburgers (van ‘Beyond Meat’) op te grillen. Samen met groene asperges en ovenfrietjes wordt dat vast zomers genieten. Na het eten lekker  vuurtje  stoken op de houtkachel, Anette en ik zijn daar wel goed in.

Ik wens je een lekker (na)zomerweekend en ik meld mij maandag weer.

Keep it cool!