Over de brug

Als je in onze stad naar het einde van de kade loopt kom je bij een heel hoog, bol wandelbruggetje. Een soort baby van de Waalbrug.

Dat baby-Waalbruggetje leidt je over een zijtak van de Waal naar de Ooijpolder. Sta je bovenop dat bruggetje en kijk je achterom, dan zie je de nog een stukje van Nijmegen liggen aan de Waal (foto bovenaan). Maar zodra je je omdraait is het een heel ander verhaal:

Een paar dagen geleden wandelden wij hier. En het is grappig hoe je vanuit de busy city met één bruggetje, in één minuut een totaal andere wereld instapt. Het is prima struinen daar. Veel soorten planten en bomen, mini moerasgebiedjes en allerlei dieren; een mooi gebied. Intussen blijf je steeds prachtig zicht houden op de heuvels van Nijmegen, Berg en Dal en Duitsland.

Ook de Waalbrug duikt steeds weer op in het zicht vanuit de Ooijpolder. De Waalbrug is trouwens best mooi om onderdoor te lopen op het puntje van de Waalkade, imposant bouwwerk (foto hieronder rechts).

Kijkend naar rechts vanaf de wandelbrug zie je drie woonlagen in de omgeving. De woonboten in het water, de straat met oude huizen daarachter en boven op de heuvel, de grote stadsgebouwen.

Een prachtige rij met wilgenbomen, bijna metaalachtig weerspiegelend in het water.

Als je Nijmegen over de Waalbrug binnenrijdt dan zie je de stad aan de Waal liggen (Google street view opname). En links steekt, op een heuveltje tussen de bomen uit, wachttoren Belvédère (Google street view). Die toren blijf je in de Ooijpolder nog heel lang zien. Waar de gebouwen van de stad vanuit een bepaalde hoek langzaam uit het zicht verdwijnen, blijft Belvédère op z’n heuvel fier en standvastig in beeld.

Ook eens wandelen in de Ooijpolder bij Nijmegen? Kijk eens hier.
En als je de wandeling start en eindigt op de Waalkade, loop dan een klein stukkie door naar de bovenstad en scoor daar ergens een koffie to go bij bijv. Philipse (onze absolute favoriet) bij Bairro Alto, of haal wat lekkers te eten bij Witlof. Er zijn nog veel meer tentjes waar je in deze coronatijd van alles kunt afhalen om het dan ergens op een fijn plekje in de stad op te eten en te drinken.

En voor straks, als alles weer kan (oh hemel, wat een feest zal dat zijn!): blijf een nachtje slapen bij Opoe Sientje op de boot. Dat kan trouwens nu ook al. En daar kun je als de terrasjes weer open mogen leuk koffieleuten. Je leest het: ook voor ons nog meer dan genoeg te genieten hier in onze nieuwe oude thuisstad. Helemaal straks, ooit, wie weet best snel(?) na coronatijd.

Vanuit Nijmegen: fijne maandag en tot gauw, bij een bijpraat met weekmenu tips.
Kiki 

#Struinen
#Wandeltips
#OnzeStad
#Ooijpolder
#Wandelfeestjes
#EropUit
#Seizoensmeisje
#Nijmegen