Ondertussen (8)

Hadden wij een fijn vakantietje.

We namen de trein richting Venlo (Limburg) om 2 dagen te logeren bij hotel de Bovenste Molen, een prima hotel middenin de bossen van een heel mooi natuurgebiedje: het Jammerdal. Het natuurgebied is niet heel groot, wel bijzonder. Meer weten: klik hier.

In het gebied zijn ook watertjes, prachtig tussen hellingen in gelegen. 

We hadden mazzel met het weer; geen regen (alleen ‘s nachts), af en toe zon, niet te warm en niet te koud, een heerlijk-struinen-weertje!  Het hotel ligt er fantastisch, onze kamer was luxe (al vonden we het sanitair enorm toe aan een ‘verhippings beurt’) en de bedden zalig. Het eten was mwah, hier en daar dan wel verrassend, maar teveel ‘haute cuisine’ wat betreft de porties. De vlaai was to die for (hoe kan ‘t ook anders, in Limburg) en het terras beviel ons ook enorm, lekker aan het water in het bos.

1 + 2: het terras van het hotel lag fantastisch, dat was leuk hangen en ontbijten! Alhoewel we dat ontbijten ook op ons balkon hadden kunnen doen (foto 3) met uitzicht op het bos en een enorme struik bloeiende rododendrons. Een perfect plekje om even met je kop koffie wakker te worden. 
4+5: het hotel met huisdier, een zwaan. 

Venlo is niet een stad om meteen zwaar van onder de indruk te zijn. Maar de stad heeft zeker leuke plekjes en hier en daar prachtige gebouwen. Eerste indruk valt wat tegen, maar loop je dan door de stad, dan krijg je er wel degelijk waardering voor. We hebben heerlijk zitten lunchen bij poppodium Grenswerk, dat ook een cafe heeft en super leuk terras. Topplek met fantastisch eten. Als je eens in Venlo bent: ga hier dan naartoe en wil je lunchen, kijk dan vooral even op de kaart met fingerfood: klik hier. 

1+6: de inrichting van Grenswerk is super uitnodigend.
4+5: maar het terras ook! Dus daar streken we neer voor wat lekkere hapjes en een biertje (foto 3). De zoete aardappelfriet met cajun mayo: zooooo lekker!
2: Slimme menukaart, met daarbij meteen ook de programmering van het poppodium

Wij hadden een heerlijke mini vakantie en willen dit zeker weer gaan doen, zodra het ‘lastig-lijf-technisch’ weer goed kan. Dan natuurlijk wel weer ergens anders naartoe. Wij zijn al jaren van de mini vakanties, ze zijn een feestje, zonder gedoe (van vliegen, inpakken, uitpakken, de was doen, lang reizen, enz). Wij houden ‘t leven -waar dat kan- graag relaxt.

Hieronder nog wat plaatjes.
Tot de volgende keer!
Kiki

 

 

 

 

 

Elke keer werden we verrast door weer een watergebiedje, prachtig! 

Door Freek Frummeltje werd het natuurschoon op een andere manier bewonderd; al snuffelend. Hij heeft geen enkele behoefte om dat water in te stappen, hij is veel te druk met grondig onderzoek doen. 

Venlo heeft veel lelijke stukken, maar ook mooie gebouwen.

En ook: guitige plekjes, muurschilderingen, leuke terrasjes en bars. Rechtsonder een detailfoto: funky bar van hotel mr. Jigs. Leuke plek ook, alleen jammer dat ze geen vlaai hebben, haha!