Ondertussen (4)

Is er van alles om blij van te worden.

Jep, de omstandigheden zijn pittig. Maar naar omstandigheden ga ik heel erg goed, durf ik wel te zeggen. Het is een achtbaan met van alles, ook heel erg mooie dingen. Ontroerend dierbare ontmoetingen in ons kleine kringetje, lieve steun van daarbuiten, Dejan en ik samen zo krachtig en zacht, ons thuis zo ongelofelijk comfortabel, onze creativiteit die vrij blijft doorstromen. En last but not least: een team in Radboud UMC dat helemaal afgestemd is op mij, dat om me heen is gaan staan en dat Dejan en mij hier echt liefdevol doorheen loodst.

Meer ga/wil ik er niet over delen. Behalve dus, dat het me lukt om het niet alleen heel pittig, maar ook heel fijn te hebben. Dat wil ik dan wèl schrijven, omdat ik die goeie vibe wil delen. En simpelweg omdat ik er trots op ben hoe het gaat en hoe we het doen.
Oke, genoeg erover.

Dit bericht gaat over blij worden.
En waar ik momenteel blij van word, is natuurlijk het zomerweer. Dat betekent veel wandelen, terrasjes doen en op pad met de Vespa. Maar ik word ook blij van:

Al die lieve dingetjes ❤︎
Een prachtige ring van mijn mooie man, een dierbaar boek van Anita, een heerlijk vier-het-leven-pakket van Martine en Maurice, een mooie bos bloemen van Anette, een lief beschermengeltje van Monique en ga zo maar door. Ook lieve berichtjes, kaartjes en warme woorden. Ik voel me zacht in de watjes gelegd en ik voel me omringd met veel liefs en ja, dat maakt me blij, ondanks de redenen ervoor.

Mooie tuinen 
Ik word er blij van als we ergens lopen en iemand heeft een hele mooie voortuin, waar jij als voorbijganger van mee mag genieten. Geen aangeharkt gazonnetje, maar een tuin met prachtige bloemen, zoals hier:

Blauw!
we hebben er een bankje bij in onze boomhut. Het was eigenlijk bedoeld voor Freek, als uitkijkpost. Maar die weigert erop te springen en wil alleen op het grijze bankje. Dat stond aan de eettafel maar dat hebben we dus weer terug verhuisd naar ons uitzicht hoekje. Alles voor de honden hummel. En dus hebben we nu 2 bankjes. Ook leuk. Een fijne hoek daar bij het raam en al die bomen. En ik vind ‘t kleurtje lekker van dat nieuwe bankie. We hebben al jarenlang blauw als basis in huis en het verveelt nooit.
Nou ja, simpel dus: blij met blauw en bankjes.

Vertrouwde bomen
In onze achtertuin, het prachtige grote Goffertpark, staan bij het bosgedeelte bomen die wij herkennen uit onze vorige woonomgeving, de Veluwezoom. We hebben heel fijne herinneringen aan het wonen daar, al missen we het geen dag en zijn we nog steeds heel erg happy dat we in Nijmegen wonen. Maar deze bomen in het Goffertpark, waarvan er zoveel staan op de Veluwe, daar worden wij allebei blij van.

Inspiratie
We hadden vorige week een soort van ‘brainstorm-ontmoeting’ met de directeur Wonen + een medewerker van de verhuurorganisatie. Dat was een erg leuk gesprek en ging over ons terrasproject (“dit soort dingen willen wij echt koesteren”, zei de directeur). We hadden het vooral ook over onze boekjes, ons vormgevings- en tekstwerk en wat wij samen met hen zouden kunnen doen op dat vlak.

We kregen vervolgens ter inspiratie van buuf Monique een prachtige uitklap-kaart, die de vorige verhuurder, jaren geleden, uitdeelde aan nieuwe bewoners. Mooi gemaakt, met allerlei leuke weetjes enzo. Er ontstaan nu meerdere ideeën in onze hoofden en ook dat maakt me blij. Komende tijd e.e.a. eens structureren en kijken of we het in een ‘presentabele’ vorm kunnen gieten. Hieronder de prachtige oude kaart die nieuwe huurders jaren geleden kregen.

Blij met bloeiende rododendrons

Terras & terrasjes

Vanavond aten we buiten op ons dakterras. Een lekkere salade (met bloemetjes) en daarbij de BBQ aan voor gegrilde haloumi. Ons terras is en blijft een vakantieparadijsje. Maar ook het (weer) wonen in de stad en dus makkelijk even een terrasje kunnen pakken elders is super fijn! Vandaag zaten we bij Buuv met een biertje van Oersoep, bloemkool bites en olijven. Buuv is buiten heel fijn (en binnen te klein). Vrijdag borrelden we bij onze favoriet, Plek. Daar gaan we een dezer dagen zeker weer een vorkje prikken.

Op die oude kaart die huurders vroeger kregen, staat trouwens over ons type appartement geschreven:
Dat betekent dat u toegang heeft tot het royale dakterras, dat u veel zonplezier en privacy garandeert. Daaraan kan je wel merken dat er destijds nog geen besef was van klimaatverandering. Want dat zonplezier, dat verandert hartje zomer, makkelijk in zonoverlast. Het wordt er dan veel te warm, met de zomers van nu. Daarom zijn we zo blij met het zonnescherm. En is het overdag te warm, dan doen we gewoon ‘s avonds laat een slaapmutsje op het dakterras.

Tot zover maar. Het was fijn om te schrijven.
De volgende is weer van mijn lieve Dejan.
Kiki