Ondertussen (33)

De Vierdaagsekoorts ook te pakken? Lekker luisteren naar hèt Vierdaagseliedje, van Paul de Graaf. Een guitig, simpel zomerdeuntje dat je hoofd niet meer uit wil.

Was ik stiekem dus toch nog even voordat ik morgen een lange, pittige Radboud dag in ga. Gelukkig maak ik het eerste deel van 7 uur ‘s morgens tot ± 12 uur, niet heel bewust mee, want dan ben ik onder zeil op de OK. En daarna wordt ‘t pittig, maar ze hebben een team klaarstaan dat er alles aan doet (en ook creatief durft te zijn, hebben ze mij beloofd) om me er doorheen te slepen. En heel belangrijk voor mij: Dejan is bij me. Ik heb vertrouwen.

En stiekem hoop ik dat ik woensdag al buiten sta te zwaaien naar de wandelaars, die dan hun eerste dag gaan lopen.

Anyway. Ga lekker vrolijk worden van dit liedje, dat in de hele stad door mensen wordt gezongen, geschreeuwd, soms zelfs gekreisd of juist zachtjes meegezoemd.

🎵 Vier dagen lang, weet ik waar ik hoor: Nijmegen 🎶

Luisteren en vrolijk worden? Klik hier. 

En een Vierdaagseberichtje zonder gladiolen, dat kan natuurlijk niet. De gladiool (bovenaan in een veld bij elkaar) is een echte Vierdaagsebloem. Niet voor niks wordt Sint Annastraat omgedoopt tot Via Gladiola. Het is de straat waar de wandelaars op de laatste dag, in Nijmegen hun allerlaatste stuk lopen richting finish. Op de Via Gladiola worden zij feestelijk onthaald en krijgen ze van het publiek bloemen, om ‘hun overwinning te vieren’. En ja: dat zijn dus gladiolen. Bij voorkeur de felrode. Kijk maar: klik hier. 

Ciao, keep it cool!
Kiki