Ondertussen (17)

Red Hot Chili Peppers en de ondergaande zon.

Vrijdag was het eerste grote buitenconcert in het Goffertpark sinds twee jaar (en voor ons ook sinds wij hier wonen). Red Hot Chili Peppers traden op en wij dachten dat we op ons dakterras omver geblazen zouden worden van het volume en van de power die deze heren in huis hebben. Maar: ‘t was weinig van dat. 

Het was helemaal niet zo luid als we hadden verwacht en of het een verbluffend concert was, daar twijfelden we ook een beetje aan, maar met 2x Rammstein-Goffert in ‘t vooruitzicht wisten we niet of we nou teleurgesteld of opgelucht waren. Er staan natuurlijk nog heel erg veel bomen tussen ons en de Goffertweide (waar de concerten zijn). En het podium staat met de rug naar onze kant, dus wie weet: zal het altijd zo goed te doen zijn met het geluid. Alhoewel wij dus stiekem ook wel uitkeken naar onze private roof terrace concert party

Anyway. We zaten dus niet te schudden op ons dakterras, maar kregen wel een heel sfeerimpressie van het concert en dat was ‘een tikkeltje mat’. Wat ook nogal vreemd was: om 22.30 was het ineens stil. En dat was het dan. Wij vroegen ons zelfs af of er iets gebeurd was, want toen we Freek gingen uitlaten liepen overal al mensen onderweg naar huis. Ik vroeg aan diverse voorbijgangers of het leuk was geweest en kreeg wisselende ‘verslagjes’ op mijn vraag. De een was lyrisch, de ander zei: ‘Het viel helaas wel een beetje tegen’. Er hing trouwens intussen een hele leuke, relaxte festival vibe hier, met al die mensen die wel in goede stemming waren.

Oor had een mooie, genuanceerde recensie over het concert. Die recensie omschreef precies wat wij, vanaf ons thuis stekkie op enige afstand, ook hebben opgepikt. Je kunt ‘m hier lezen. In Oor werd trouwens beschreven dat er een mooie zonsondergang was tijdens het concert:

“Wie zich even omdraait ziet bijvoorbeeld de schitterende lucht die de band ook ziet vanaf het podium. Een sublieme zonsondergang, een wonderlijk plaatje.”

De mooie lucht zagen wij ook, uiteraard. Die performance van de natuur krijgen wij in de lente, zomer en herfst gratis en voor niks, met eersterangs plek op ons dakterras. En dat blijft een cadeau, elke keer weer. De peppers vielen dan misschien een klein beetje tegen, maar de zonsondergangen doen dat gelukkig nooit.

Kiki