Ondertussen (16)

Zaten we gisteren sprankelend te genieten

van mooie gesprekken, de bomen om ons heen, een lekkere en gezonde lunch met vrolijke kleurtjes en van samenzijn met Jolande, een dierbare gast aan tafel. Jolande bracht een prachtig sprankelend cadeautje mee, dat nu in ons eethoek raam fantastisch met het licht speelt (foto bovenaan).

We hadden een lunch met kleur, gisteren. Een frisgroen soepje van tuinerwtjes –kijk bij dit recept. Ik liet de aardappelen weg (iets meer erwtjes nemen) en ik gebruikte geen limoen maar (veel!) citroen. Sap en rasp. Dat moet je gewoon naar smaak doen en maakt je soep heerlijk zomers. Er ging bij ons geen crème fraiche over deze keer maar een scheut olijfolie en een handjevol geraspte Parmezaanse kaas.

Erbij maakte ik wiltofbladeren gevuld met een sausje van een beetje mayo met kwark en knoflookpoeder, fijngesneden olijven, zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, zout, citroenrasp, citroensap en peper (foto onderaan). Dat goedje deed ik in de witlofbladeren met daarbovenop knaloranje snippertjes van de Oost Indische kers die op ons dakterras groeit en bloeit. Een happy hapje, vonden we alledrie.

Geroosterd brood met roomboter erbij en hup, daar is je zomerse lekkere lunch!

Kiki