Ondertussen (15)

Waren we op eendagsvakantie om te genieten met ganzen. 

Vorige week stond er een leuk promo artikeltje in de VT Wonen over Nijmegen. Interesse? Klik hier. Er ontbreekt van alles op hun lijstje, maar ze kunnen natuurlijk niet het hele magazine volzetten over één stad.

Anyway. Zelf waren we vandaag juist even de stad uit, voor een paar uur vakantie garantie. Die garantie hebben we trouwens al met een uurtje hangen op ons eigen dakterras. Ook na 2 jaar blijft het ons nog verwonderen hoe heerlijk die plek is. Maar: lekker weg met de Vespa naar de heuvels geeft dubbelop vakantiegevoel. Wij zijn in het verleden ook vaak naar het buitenland geweest (bijv. Frankrijk, Griekenland, Londen, Madeira, een aantal keer naar Dejan z’n moederland Servië…) maar de laatste jaren zijn wij heel tevreden thuis of in elk geval dichterbij huis. Op reis gaan, voelt inmiddels als gedoe voor ons. Nergens slapen we zo goed als thuis, in ons eigen bed. Voor de beestjes vinden we het ook rustiger en verder hebben we helemaal geen zin in vliegen. Slecht voor van alles, ook voor ons gevoel van vakantie. Vaak genoeg gedaan, voorlopig niet meer.

Gewoon mini vakantietjes houden, is al jaren een fijne manier van eruit zijn voor ons. Vakanties van een paar dagen, of van één dag. En dan riant in je eigen comfortabele domeintje de dag beginnen, lekker slow mogen zijn met alles en -zoals vandaag- ‘s middags met de Vespa door de heuvels rollen langs de wijngaarden (waar het heerlijk lunchen is, maar dat wisten we al) op weg naar een ons nog onbekend plekje. Boscafé Merlijn, net over de Duitse grens. Waar het heel erg mooi wandelen is door het Duitse Reichswald (zoals je hierboven kunt zien).

Merlijn werd ons al meerdere keren aangeraden en terecht! Het is een plek waar je simpelweg geweest moet zijn als je van het buitenleven houdt en hier in de buurt bent of woont. Dit boscafé bevindt zich in een landelijk gebied met een soort rommelige boomgaard, velden en héél véél lieve grappige dieren.

Je stapt een wonderlijk wereldje binnen. Een soort natuurlijke boeren-boshuis-picknickweide met tafeltjes en stoelen in het gras waar ganzen, lammetjes, kippen, eenden en honden (allemaal horend bij Merlijn) door elkaar heen banjeren. Ze rollebollen, luieren en struinen langs de gastentafeltjes, maar zonder ook maar één keer te bedelen om eten. Ze zijn allemaal even grappig en vriendelijk. Het is een belevenis en zó lieflijk…! Freek had net als wij, een fijn klein avontuur vandaag.

Het eten (we hadden een vega burger en pizza) vonden we mwah. Niet slecht, maar zeker niks bijzonders. En toch is dat helemaal niet erg. Want bij Merlijn zijn is zo leuk en speciaal! Er gebeurt zoveel; dat lijdt toch alleen maar af van het eten.

Binnen is Merlijn een knus boscafeetje -super voor de winter- en buiten is het een zomerfeest van jewelste.

Doen hoor, je bezoekje aan dit paradijs! Misschien moet je er dan niet eens uitgebreid willen eten, maar doen wat wij (helaas) niet deden en gewoon gaan voor de simpele, zelfgemaakte appeltaart…

Boscafé Merlijn
Grafwegener Str. 32
47559 Kranenburg, Duitsland

Dejan & Kiki