Ondertussen (11)

Een kraai met een zakje snoep.

Onze achtertuin het Goffertpark was het start,- en eindpunt van de avondvierdaagse. Hartstikke tof allemaal natuurlijk, iedereen blij joehoe, joehei! Behalve wij. En nog wat meer mensen.

Want na de 3e dag van de avondvierdaagse was ons park een vuilnisbak. Overal, werkelijk overal waar wij liepen, lag afval. Van kinderen. Lege pakjes drinken (Taxi vooral), snoepverpakkingen, heel veel snoepverpakkingen, plastic zakjes -en nog meer plastic zakjes- en veel andere plastic zooi.

In.een.park.
Hoe dan?!

Wij zagen een kraai wegvliegen met een -nog half gevuld- plastic snoepzakje in de bek en een andere kraai zagen we pikken in een stukje plastic van een snackreep. Vinden ze vast heel interessant, de vogels. Tot ze een buik vol plastic hebben. Of erin stikken. Erin verstrikt raken. En zo is er veel meer dierenleed door plastic afval, zoals je op de site van de Vogelbescherming (klik hier) kunt lezen.
Overigens heeft ook ons eigen diertje Freek een probleem overgehouden aan de avondvierdaagse pret: er zit een dikke klodder kauwgom tussen zijn teentjes. Natuurlijk, we weten niet zeker of het door de avondvierdaagsedeelnemers komt. Maar dit is nog nooit eerder gebeurd en het is van die roze, fruitsmaak-achtige kauwgom. Dan weet je genoeg.

Al die arme dieren snappen het niet; dat plastic op de grond en in het gras gevaarlijk voor ze is. Vogels voeren hun jongen elastiekjes, denkend dat ze wormen voeren. Maar die vierdaagse kids weten toch dat plastic niet in de natuur hoort, mogen we hopen? Die lopen daar toch òf oud genoeg te wezen om te snappen dat ze hun troep niet op de grond smijten of anders hebben ze toch volwassenen bij zich?

Terwijl de wandelaartjes thuis trots zitten te zijn vanwege hun super stoere wandelprestatie, pulken wij de kinderkauwgom weg tussen de teentjes van Freek en sjokken er intussen in het park mensen rond die de zooi mogen opruimen. Als de dieren dat niet al voor ze hebben gedaan…

Morgen weer een blijer blogje, over aarbei-choco-zoenen.
Maar vandaag konden we ‘t helaas even niet mooier maken dan het is.

Kiki & Dejan

 

 

 

 

We hadden nog  zóveel méér foto’s kunnen maken van dit soort trieste plaatjes…