Oliebollendagen (1)

Het jaar is bijna uitgerold.

Ik blijf dat een leuke uitdrukking vinden want ik zie ‘t meteen voor me: dat het hele jaar vol met gebeurtenissen -leuk en niet leuk- hup! ineens is uitgerold. Het is plat en er is niets meer over dan een scala aan herinneringen. Het nieuwe jaar ligt intussen strak opgerold te wachten om millimeter voor millimeter ook weer te worden uitgerold. Ik hou wel van deze dagen.

Kerstmis was fijn hier. Veel kaarslicht, bijna geen lampen. En Roermond is een echte kerststad! We hadden er een kerstlunch-diner met vrienden die er oppassen in het huis van hun familie, die dan weer op wintersport is. We kozen voor een uitgebreide lunch omdat wij liever overdag op pad gingen en niet ‘s avonds nog lang wilden reizen. Je bent toch van deur tot deur 2 uur onderweg. Er waren veel meer mensen die kozen voor een uitgebreide lunch ipv avond diner, het was er druk maar er hing een relaxte sfeer.

Het eten -we hadden allemaal het vega 5 gangen menu maar konden het dessert niet meer op- was feest. Echt een bewonderenswaardig creatief en sprankelend vega menu, waar we uitgebreid van hebben zitten genieten. De mocktail vooraf was ook al zo fantastisch. Na het middag-diner nog gestruind door schemerig Roermond, op en top in kerstsfeer. Mooie binnenstad, prachtig verlicht overal.

Freek viel op de terugreis op schoot bij Dejan diep in slaap. Veel indrukken opgedaan, veel aandacht gehad en dus op de terugreis lekker moe, onze lieverd. Het was een dierbare dag die bij allemaal fijne, rijke herinneringen achterlaat.
#KerstZònderFamilie #WijDoenHetOpOnzeEigenManier

Dit was Roermond (tekst gaat verder na de foto’s):

En nu bungelen we dus tussen Kerst en Nieuwjaar. De oliebollendagen. We gaan er zeker een paar testen. Al hebben we al fantastische bollen gevonden in de binnenstad, bij een grote kraam op Plein ’44. Oh man, we zijn dol op oliebol! Gelukkig kunnen we er niet al teveel van op, oh oh… Een andere eindejaarsgewoonte: top 2000 a gogo kijken. Leuk, met Diederik Ebbinge als opvolger. Elke avond is ‘t hier lekker mee hummen met alle liedjes. En mijn husband die dan flabberghasted is over hoe snel ik een nummer en artiest herken bij de eerste noot, haha!

We hebben komende dagen nog wat gezellige eindejaars meetings gepland staan en zijn intussen al wat kerstdingetjes aan het opruimen. De adventskrans was zo uitgedroogd dat ie er steeds droeviger bij hing. Er is iets gezelligs voor in de plaats gekomen in de vorm van zo’n fijne suffige retro plantenhanger van macrame. Met een plant erin natuurlijk. Krans eruit, plant erin. Dat geldt na Nieuwjaar ook voor de kerstboom. Er staat al een prachtige joekel van een plant te wachten.

Ik brei er een eindje aan. Iedereen nog veel nagenieten van de voorbije kerstdagen gewenst (of desgewenst de lekkere opluchting dat ‘t er weer op zit) en ik meld mij nog even vóór de jaarwisseling.

Fijne oudejaarsdonderdag. 
Kiki

 

 

 

Foto’s
Bovenaan: een hergebruikje van een paar jaar geleden. Oliebollen die ik zelf had gemaakt. Dat doe ik nu niet meer, teveel gedoe. 
Hieronder: nog een van Roermond en ons fijne kersthuis, zonder adventskrans maar met plant-in-hanger. De plant is fout en de hanger is fout, dat is samen opgeteld dan weer goed, haha!