Nog een finale (en raad eens wie wij tegen- kwamen?!)

Vrijdag 25 okt. 2019

Onze ‘gouden finale boekjes’ zijn vandaag op reis gegaan en de herfst…die is óók aan zijn finale begonnen!

In goudoranje, roestbruin, diep rood, aubergine en okergeel ademt alles een (laatste stukje) kleurig afscheid van de zomer. Prachtige paddenstoelen beginnen om te vallen, er komen nog wat nieuwe bij maar de piek is voorbij. Het eindfeest is nu voor de bomen en de blaadjes, die niet alleen in de lucht een warme gloed geven maar ook als dik dek, versgevallen op de bosgrond.

Gelukkig duurt deze laatste fase van de herfst, als alles op z’n allermooist gekleurd is, best lang. Wij gaan er intens van genieten in onze eigen glooiende bossen, en dit weekend ook in de bosheuvels van mijn geboortegrond bij Nijmegen (Molenhoek, ten zuiden van Nijmegen). We gaan daar wandelen met een prachtige omweg (over de Mookerheide) naar Boscafe Zweef inn (een klein vliegveld voor zweefvliegtuigen) en vervolgens reizen we terug naar Nijmegen waar we uit eten gaan.
We vieren dit weekend namelijk de verjaardag van meneer Boslust! ✨🥂💛. Hij is maandag jarig. Maar op maandag is alles overal dicht (hier in de provincie in elk geval) en daarom gaan we dit weekend op pad. Ik bak een herfsttaart voor mijn jarige meneer, het recept zet ik dinsdag op mijn blog. Maandag krijgt mijn lief natuurlijk cadeautjes en versier ik de kamer. Dan duiken we vast en zeker ons eigen bos nog in en koken we iets speciaals.
Kortom: een paar (herfst)feestdagen hier bij Boslust.
Ik meld mij dinsdag weer en wens je een goed weekend!

Ciao, tot gauw.  

Foto’s
Bovenaan: de Feestvierders waren al een tijdje spoorloos. Ze hadden hun intrek genomen in onze tuin maar vervolgens waren ze halverwege de zomer ineens nergens meer te bekennen. Misschien dachten ze, toen wij allebei ‘gehandicapt waren’: we zullen die mensen niet langer tot last zijn. Maar dat wáren ze juist niet (meer)…
Afgelopen week hadden we het nog over De Feestvierders en wie kwamen we de volgende dag tegen bij ons in het bos, de Feestvierders! Tenminste: een koppeltje zagen we, in hun knusse bosstekje. Ze hebben het leuk voor elkaar samen. Auto voor de deur, de slee al klaargezet voor winter in aantocht, de kerstboom ook al gehaald. We hopen komende tijd nog meer Feestvierders te ontmoeten in het bos. We werden door deze twee lieverdjes -die net feestelijk stonden te proosten op hun nieuwe huis, met bubbels in de hand- warm begroet in elk geval!

Herfstkleurtjes in ons bos!

Ook fijn weekend namens onze puber Freek Frummel! ❤︎