Nog een dagje volhouden

en dan…

zonlicht!
Droog, dat ook. En dat alles, minstens een aantal dagen achter elkaar.
Weg met die eindeloos grijze golf; licht willen we!

Eergisteren kregen we al een voorproefje toen we in het park waren. De zon brak even lekker door en man, wat werden we blij. Ineens zagen we al dat mooie lentegroen sprankelen. De bomen nog kaal maar het gras en de struikjes al frisgroen.

Ook thuis was ‘t even smullen van een snuf zonlicht op ons uitzicht:

En nu gaan wij een koffietje doen. Dit lekkertje (een marmer tulband) hieronder mag daarbij op tafel. Niet alleen voor ons tweetjes hoor, we krijgen bezoek en gaan het zometeen met 7 personen opsnoepen. Wel zo verstandig natuurlijk.
Deze keer werd dit recept gebruikt, klik hier.

Dan nog even over de foto bovenaan.
Het lieve narcisje (een soort die een beetje hoort te hangen en dubbele bloemblaadjes heeft) is een paar jaar geleden geplant door Judith, een toenmalige buurvrouw. In vrij korte tijd kreeg zij een plekje in ons hart (en vice versa) maar helaas overleed zij in september ’21. Haar dood was nogal tragisch, met een paar buurtjes waren we daar toen ook even behoorlijk mee bezig (en hebben we haar familie geholpen, na haar overlijden).

We hebben het heel soms nog over haar en dan raakt het ergens nog steeds een klein beetje een droevige snaar. Maar ook een grinnik, om de eigenzinnige (zeg ook maar gerust stronteigenwijze!), markante, ongrijpbare persoon die ze was.

Judith was bioloog (en biochemicus) van beroep en plantte ‘stiekem’ hier en daar in het groen in onze boswijk, plantjes van haarzelf. Ook voorjaarsbolletjes en kruiden. Zo staat er een flinke bos salie vlakbij huis. En dus ook een paar tere narcisjes, in een mini groepje bij elkaar. Deze kruiden en narcisjes (en ook de planten van haar die een andere buur en wij nu in huis hebben) brengen ons nu voor het 2e voorjaar op rij toch een vrolijke, lieve herinnering. Een dierbaar mooi bloempje.

Mooie bloemetjes die de lente aankondigen…
Waar we natuurlijk helemáál blij van worden, is de zon. En jongens: morgen is ze er!
Geniet…

Mooi weekend.
Dejan en Kiki