Nijmegen in beeld (7)

Nijmegen is een prachtstad om te bezoeken, heerlijk om in wonen en er zijn meer dan genoeg inspirerende plekken en mensen te vinden. Daarom regelmatig een kleine ode aan onze stad en omgeving, middels items uit Binnenste Buiten waarin (iets van of in) Nijmegen te zien is. 

Deze keer: het voormalige meisjesklooster aan de Heyendaalse/ Groesbeekseweg.

Lange tijd herbergde dit prachtige gebouw een klooster en meisjesschool en nu wordt er gewoond. Er zijn appartementen gemaakt in het gebouw en de mensen in de video van Binnenste Buiten, wonen er duidelijk -en begrijpelijk- met veel plezier en de nodige trots.

Deze aflevering heeft een dierbare link voor mij, want het gebouw is kenmerkend voor mijn kindertijd. Het gebouw ernaast -samen vormden de gebouwen een soort complex- was namelijk de Vrije School waar ik als kind een paar jaar heb gezeten. Beide gebouwen, met een open doorgang ertussen zijn in dezelfde stijl gebouwd. Vol karakter, meteen herkenbaar. Als wij naar school gebracht werden, was dit meisjesklooster het eerste herkenningspunt: we zijn er.

Nergens heb ik zo’n heerlijke schooltijd gehad als bij juffie Jolande op de Vrije School in Nijmegen. En het leuke is: Jolande (die nog heel jong was destijds) en wij zijn al een aantal jaren bevriend nu, zo dierbaar! Dus Jolande: deze Nijmegen in beeld is ook een beetje voor jou. ♥︎

Fragment van Binnenste Buiten bekijken? Klik hier.

Fijne herfstdag!
Kiki