Nijmegen in beeld (5)

Ik loop een beetje achterop met bloggen. 

Volop bezige bijtjes hier, met een boekje dat in september naar de drukker moet. En we zijn ook weer een online mini magazine gaan maken dat we rondsturen naar allerlei plekken en mensen. En de zomereditie daarvan, willen we over minder dan 2 weken de deur uit hebben. Daarna houden we vakantietijd.

Niet veel bloggen dus maar ik heb wèl weer een gezellig Nijmegen-PR-etje klaarstaan. Komt ie!

Bier en bos
Wonen in Nijmegen is voor ons een cadeau. Daarom elke maand een kleine ode aan ‘onze’ stad en omgeving, middels leuke items uit Binnenste Buiten waarin Nijmegen te zien is. Deze keer: een bierbrouwerij in Nijmegen en het voedselbos in Groesbeek. 

In en rond Nijmegen zijn veel creatieve, inventieve en duurzame ondernemers. De bierbrouwerij –Nevel- is er zo een. De brouwerij zit inmiddels niet meer in het Honigcomplex, dat is grotendeels afgebroken. Het Honigcomplex – voor wie niet in Nijmegen woont- was de vroegere Honig fabriek, die van de pakjes en zakjes en de soepjes enzo. Veel Nijmegenaren hebben er vroeger gewerkt of hebben een familielid dat daar gewerkt heeft. Zo ook bij ons: mijn opa werkte er.

Later, toen Honig eruit was, is er een tijdelijk cultureel-horeca complex van gemaakt met een festival-achtige vibe. Zoals dat in veel meer steden gebeurt met oude industrie. Maar inmiddels hebben veel ondernemers het complex verlaten omdat een groot deel ervan weggaat en huizenbouw wordt. Bierbrouwerij Nevel zit inmiddels in Nijmegen-noord. Dus dat stukje klopt niet meer in het Binnenste Buiten fragment.

Anyway. Geniet van weer een stukje moois uit Nijmegen en omgeving, dit keer in de vorm van creatieve mensen die met hart en ziel in iets geloven. Kijk maar op hun website (klik hier).

Gaan wij hier intussen verder met ons boekje & blaadje, iets waar wij ook met hart en ziel in geloven. Maar eerst natuurlijk nog de link naar de Nijmeegs-Groesbeekse Binnenste Buiten video: klik hier. 

Tot de volgende.
Kiki