Nijmegen in beeld (4)

Wonen in Nijmegen is voor ons een cadeau. Daarom elke maand een kleine ode aan ‘onze’ stad en omgeving. Deze keer deel 4: Restaurant De Nieuwe Winkel

Telkens als wij bezoek van buiten de stad uitzwaaien na een dagje bij ons in Nijmegen, voelen we ons dankbaar. Niet alleen voor het feit dat we ons bezoek een fijne dag in een fijne stad konden bieden, maar ook omdat wij de geluksvogels zijn die hier mogen blijven. Het is fijn om -dagelijks met z’n tweetjes en daarnaast ook met anderen samen- van onze stad e.o. te genieten.

Er is hier een grote verscheidenheid aan fijne, lekkere, leuke en inspirerende plekken om neer te strijken. Op het gebied van kunst en cultuur en ook culinair gezien. Relaxte eettentjes waar je je warm welkom voelt, plekken waar je in een andere wereld stapt maar ook vernieuwde mensen met lef, die een restaurant openen dat het helemaal anders doet.

Zo’n restaurant is De Nieuwe Winkel. Er wordt gekookt zonder vlees en vis maar met planten. Meest uit de wilde natuur. ‘Botanische gastronomie’ noemen ze dat zelf. Gedurfd, gezond, goed. Zo goed, dat ze maar liefst 2 Michelin sterren hebben en een groene ster van Michelin. Lezen wat de Michelin gids over ze schrijft? Klik hier.

Ook wij willen graag bij De Nieuwe Winkel gaan eten. Zeker na het bekijken van een item in Binnenste Buiten, waarin Alain Caron de chefkok van De Nieuwe Winkel bezoekt. Op het moment van dit item in BB waren ze het op twee na beste plantaardige restaurant ter wereld, maar inmiddels zijn ze in Barcelona uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hoe cool is dat.

Ik vermoed dat een rit naar onze stad, alleen al om het eten bij De Nieuwe Winkel, meer dan de moeite waard is. En dan is er nog zoveel méér hier. Maar daarover de volgende keer.

Klik hier om het onderdeel van Binnenste Buiten over De Nieuwe Winkel te bekijken.

Fijne dag!
Kiki