Nijmegen in beeld (3)

Wonen in Nijmegen is voor ons een cadeau. Daarom elke maand een kleine ode aan ‘onze’ stad en omgeving. Deze keer deel 3: de Duivelsberg. 

Om de stad (die niet alleen woonplek maar ook geboortegrond is) te vieren, dit hele jaar elke maand een video-item waarin Nijmegen en de directe omgeving een glansrol(letje) hadden bij Binnenste Buiten (tv). Alle filmpjes bij elkaar laten precies zien waarom wij het zo fijn vinden om (na lange tijd weer) hier te wonen.

Deze keer: de Duivelsberg. Op de site van Binnenste Buiten staat de titel ‘Duivelsberg Nijmegen’ maar da’s niet helemaal waar; de Duivelsberg ligt in Ubbergen, gemeente Berg en Dal. Wel zo’n beetje tegen Nijmegen aan. Het sterk heuvelachtige gebied om de Duivelsberg heen begint ook al in Nijmegen. Wij gaan er graag en vaak naartoe. Intussen zoeven we, onderweg naar die Duivelsberg, langs de meest mooie vergezichten.

Een bloglezer mailde na het vorige filmpje (over de Ooijpolder) “wat is het toch een mooi stukje Nederland. Dan staan ze daar in de polder met op de achtergrond de bergen, heel fraai!”.
En die ‘bergen’ waar ze over schreef, dat is dus (o.a.) de Duivelsberg. Een wandeling is er engelachtig mooi (en stevig klimmen, dat ook).

Binnenste Buiten video zien: Klik hier. Enjoy!
Met dank aan Binnenste Buiten natuurlijk.

Tot de volgende.
Dejan & Kiki

 

 

 

 

 

PS:
Voor meer mooie natuur in en rond Nijmegen: klik hier.