Nijmegen in beeld (2)

Wonen in Nijmegen is voor ons een cadeau. Daarom elke maand een kleine ode aan ‘onze’ stad en omgeving. Deze keer deel 2: de Ooijpolder. 

Nijmegen is een stad om van te houden. Imposant door de rijke en complexe geschiedenis (de oudste stad van Nederland denkt men), indrukwekkend door z’n ligging tussen rivier en heuvels en ook door zoiets als de aanwezigheid van de universiteit.

Voor ons persoonlijk is het een prachtplek om te wonen omdat hier wortels liggen, we wonen op een heerlijke woonlocatie en door de fijne vibes die Nijmegen heeft (en altijd al heeft gehad). Kortom. Een stad met veel mooie (ver)gezichten. Dat maakt ons dankbaar en -zoals je kan lezen- ook een tikkeltje chauvinistisch, jaja… 😉

Om deze stad te vieren, dit jaar elke maand een video item waarin Nijmegen e.o. een glansrol(letje) hadden in het liefdevol gemaakte tv programma Binnenste Buiten. Alle filmpjes bij elkaar laten precies zien waarom wij het zo fijn vinden om (na lange tijd weer) hier te wonen.

Misschien brengt het je op een idee om Nijmegen te gaan bezoeken of wie weet, ben je een Nijmeegse bloglezer en ken je deze filmpjes over jouw stad niet? Anyway. Enjoy! Met dank aan Binnenste Buiten, natuurlijk.

Deze keer: de Ooijpolder. Als je aan de Waalkade staat in Nijmegen, middenin de drukte van de stad, loop je binnen een minuut via een heel hoog wandelbruggetje de Ooijpolder in. Je wereld verandert ineens totaal. Direct voor je ligt een uitgestrekt en gevarieerd riviergebied en meteen achter je, liggen de stad, de Waalbrug en de heuvels.
In de video zie je er meer over, en ook welke dieren ondermeer in de Ooijpolder leven.
Video zien? Klik hier. 

Tot de volgende.
Dejan & Kiki