Nieuwe week, nieuwe plannen

Maar eerst een terugblik op afgelopen week. 

Nou, nog eentje dan: een foto van ons mobiele terras Jonkerblos (in onze wijk Park Jonkerbosch)

Nadat iedereen koffie en taart had, konden we zelf ook lekker hangen op ons zelfbedachte terras. Eerst zat ik een tijdje bij een andere tafel, benieuwd naar de mensen daar. Ik heb mooie verhalen gehoord en woon-ervaringen uitgewisseld. Daarna ben ik gaan hangen bij husband en hond. En aan de tafel met onze buurman Andre (die de foto nam) en Judith, een onderbuurvrouw (rechts op de foto). Leuk om haar ook te leren kennen. Net als Tineke -ook een onderbuurvrouw- met wie ik al heel fijn op ons eigen dakterras heb zitten bomen met een bakkie. Ook zij was erbij zaterdag.

Het was super leuk om iedereen op het terras te bedienen (ik hou daarvan, serveerstertje spelen en mensen zien genieten). Nicolette ging rond met de koffie en thee, ik met de taart. Maar het was ook erg leuk om daarna zelf relaxt te kunnen zitten op het terras en te ervaren hoe het aanvoelt. Volgende maand meer!

We werden afgelopen week ook weer blij van de tuinen in het Goffertpark… Bovenaan Dejan in het park.

En we werden blij van ons eigen dakterras (foto’s hieronder), dat grondig schoongemaakt is door een professional. De tegels zijn ook gedaan. Die waren vies en grauw, nu zien ze er weer vriendelijker uit. Het terras moest weer opnieuw worden ingericht en dat was heuuulemaaaal geen straf om te doen. Oh jongens, het is er zo heerlijk! Zelfs planten water geven is een feestje.

Ik werd ook blij van een erg lekkere lunch bij Wunderkammer in het centrum van Nijmegen, samen met vriendinnetje Anita. Gezond en lekker, fijn terras, fijne bediening en vooral: fijn bijgeklept. Dejan en ik hebben er 2 jaar geleden geluncht en waren toen ook al zo enthousiast.

De dag ervoor zou ik trouwens lunchen met Martine bij Bankoh beach maar daar kwam een probleempje met Freek tussen. Het leek erop dat hij weer een grasaar in zijn pootje had en we moesten naar de dierenarts. En Martine moest later die dag naar een feestje in de buurt. Dus dat wordt een andere keer lunchen. En het wordt ook tijd dat ik richting Amsterdam ga om Martine’s nieuwe stek te zien. Maar daarvoor moet ik eerst voor de 2e keer gevaccineerd zijn, pas dan durf ik met het OV. Dat 2e prikje gebeurt dinsdag.

De dierenarts gaf trouwens geruststelling gelukkig: geen grasaar bij Freek, pffft! Duivelse dingen, die grasaren. Dat hebben wij vorig jaar ondervonden toen Freek er een had, en geopereerd moest worden. Het was deze keer een plekje dat geïrriteerd was geraakt waar Freek moeilijk van af kon blijven. Met sok aan lukt dat wel en het wordt steeds minder gelukkig. Hieronder ons eigen schone terras en het fijne plekkie in de stad, met Anita aan de thee en taart (toetje na de lunch).

Deze week werk ik verder aan ons eigen boekje (titel weet ik nog niet). Ik ben lekker op dreef en wil de regendagen die er nog aankomen gebruiken om in onze werkkamer flink wat metertjes te maken. We doen wat kleine aanpassingen aan de Jonkerblos terras website, we werken verder aan onze eigen website, en zaterdag gaan vriendin Anette en ik uit eten om onze verjaardagen te vieren.Vanmiddag zoeven we even naar de binnenstad voor nootjes en fruit op de markt en voor koffie bij Philipse.

En dan mag ik morgen dus weer een tijdje hangen bij de GGD, voor prik 2. Wéér volgens allergieprotocol, dus prikje-pauze-prikje-pauze-prikje-wachten-naar huis. Ik heb nog een uitgebreid gesprek met de allergoloog gehad. Hij vermoedt dat mijn heftige reageren op medicatie een breder soort probleem weergeeft, en dat kan ondermeer worden gecheckt door bloed te prikken zodra ik een reactie zou krijgen tijdens een infuusbehandeling. Dan moet er, tijdens zo’n reactie, op tryptase worden getest. Ik krijg nog een gesprek met de reumatoloog voorafgaand aan de infuusbehandeling op 10 augustus, dus dan kan ik haar vragen of ze die test willen doen, mocht er weer een reactie optreden.

De allergoloog benadrukte met klem dat alles in kleine stapjes toedienen (ook bij het infuus) de sleutel is. Verder verwacht hij dat ik van deze 2e corona prik best eens flink beroerd kan worden, omdat ik van de 1e prik ook 2 dagen ziek was. En laat dat nou net een perfecte reactie zijn van je lijf, dat ziek worden van die prik! Dat betekent namelijk dat je immuunsysteem meteen aan de slag gaat met het vaccin, en dat het systeem dan bij een onverhoopte besmetting herkent wat er gebeurt en in actie komt.

De vorige keer voelde ik me heel veilig met dat allergieprotocol bij de vaccinatie en ik ben blij dat dit morgen weer zo gaat gebeuren. De allergoloog sprak weer bemoedigende woorden (wat een betrokken en dokter zeg!): ‘Je bent echt stoer en doet het heel goed!’. Kijk, die steek ik toch wel even in mijn broekzak.

Ik ga aan de koffie met meneer de husband. Die joekel van een schat maakt momenteel ijskoffie voor z’n vrouwtje, -de gezonde variant: melk, oploskoffie decaf, stevia druppels en ijsklontjes shaken in een fles- en dat is elke dag een feestje!

Ik hoop dat het morgen met prikken wéér goed gaat, ook al moet het in stappen. Ook hoop ik dat ik me woensdag op z’n minst oké voel en lekker kan doorschrijven, ik hoop dat de regen een beetje meevalt deze week voor iedereen die nu al zomervakantie heeft, ik hoop dat de besmettingscijfers ook gaan meevallen en ik hoop ook vurig -net als heel erg veel mensen- dat er deze week bemoedigend nieuws komt over Peter R. de Vries. Voor hemzelf en zijn dierbaren, voor zijn collega’s, voor de televisiemakers waarmee hij samenwerkt en gewoon voor ‘ons allemaal’, hoop ik dat het wonderlijk goed afloopt. Fingers crossed voor die man.

Hieronder nog wat Goffertpark. Dankbaar dat we dat als ‘achtertuin’ hebben, wat een plek! En daaronder nog wat andere foto’s.

Ciao, tot gauw.
Kiki

#Boekjewerk
#Nieuweweek
#Prik2
#Lastiglijf
#Goffertpark
#IJskoffie
#Koffiemeisje
#Hoophouden

Freek Frummel was moe, zaterdag na het mobiele terras. De flesjes kocht ik voor op de tafels van het terras en de bloemetjes plukte ik uit de berm bij de weg vlakbij ons. En ja, nu staan ze leuk te wezen op onze tafel. Net als de gladiolen, mooierdjes he? Het zijn dè bloemen van de Nijmeegse vierdaagse (die helaas ook dit jaar niet doorgaat). De straat waar de wandelaars de laatste dag van de vierdaagse de stad binnen komen lopen (en waar ze als helden worden onthaald) is de Sint Annastraat en die wordt in de vierdaagse-dagen ook wel Via Gladiola genoemd. Kan niet wachten om daar te kunnen staan en stoere wandelaars aan te moedigen! 

Genieten van de kleurige fleurige balkonbloemetjes!